Razgovor s Jasminom Stavrosom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Božicnu ce vecer Buzecani provesti uz koncert jednog od ponajboljih zabavljaca domace estrade ili, kako ga cesto nazivaju, "kraljem zabave" - Jasminom Stavrosom. On ce nastupiti pod šatorom u Mašimovoj škuji s pocetkom u 22 sata, a osim koncerta, povod za razgovor s ovim poznatim glazbenikom jest i njegov novi, nedavno objavljeni album "Ima dana".

Zatekli smo ga na snimanju novogodišnje epizode serije "Pod lipom", a Stavros nam je u gotovo sat vremena razgovora otkrio mnoge zanimljivosti.

-
S novim albumom, promijenili ste i diskografsku kucu. Zašto?

- Iz jednostavnog razloga što moj menadžer Branko Paic, s kojim suradujem vec desetak godina, vodi diskografsku kucu Scardona, stoga je to bio sasvim logican potez. Bilo je dosta ponuda iz raznih kuca, pa cak i "nemoralnih", znaci da su bile jako interesantne, medutim, odlucio sam se za ovu varijantu svjestan da ce najveci dio tereta promocije i ostalih aktivnosti oko mog novog albuma, kao i uvijek, odraditi upravo on.

- Uz novi album imate i novi imidž.

- Ideju za frizuru sam dobio u Londonu, gdje sam bio u ožujku. U jednom poznatom londonskom frizerskom salonu predložili su mi koja bi frizura najbolje odgovarala mojim crtama lica. Ta frizura se pokazala idealnom ovog ljeta - dosta sam nastupao i nisam imao vremena za odlazak frizeru, i za vrijeme turneje mi je ispalo vrlo zgodno to što imam malo dužu kosu i šiške, jer onda samo malo prodem rukom i napravim neformalnu frizuru.

Što se tice garderobe, fotkanje, koje je odradio Igor Kelcec, je bilo krajem ljeta, i moram reci da sam izuzetno zadovoljan naslovnicom i fotografijama koje izgledaju sjajno. Garderobu za to fotkanje sam imao otprije, spojili smo desetak kombinacija, te za photosession, na kojem smo odradili 300-tinjak fotografija, izabrali nekoliko koje su nam se najviše dopale. Odlucio sam se za vedar, ležerniji imidž, iako za zimsku varijantu preferiram tamne boje, crno, sivo i slicno. Nedavno sam bio u Becu, gdje sam kupio sako i košulju od Richmonda, i to je iskljucivo za nastupe, jer nisam uspio naci ništa bolje od onoga što imam doma u ormaru.

Ove godine, ne znam je li je to zbog recesije, ni moda se nije nešto previše mijenjala. U Becu ima nekoliko trgovina koje redovito posjecujem, pa znam i vlasnike telefonski kontaktirati, a odjecu kupujem i u Grazu i Brunnicku. Jer, kada kupujem odjecu, obicno kupim nešto ekskluzivno – imam srecu da uvijek nadem odgovarajucu velicinu. Naime, nosim broj sakoa 50, tako da mogu uci u te bolje modele, kod kojih se obicno kao najveci broj proizvodi broj 50 ili 52, ne više. Kod nekih dizajnera, maksimalan je broj 52, a buduci je moj negdje izmedu 48 i 50, to mi taman paše.

- Jeste li zadovoljni novim albumom?


- Album se stvarao oko godinu i pol dana, možda cak i dvije, a za to vrijeme smo objavili niz singlova – to su pjesme "Žene", pa "Alkohol" s Mladenom Grdovicem, "Ima dana", "Rastanimo se"… U veljaci planiramo objaviti još jedan singl, pjesmu "Ostao sam sam", koju je napisala Nera Ban iz Splita, te je to naša prva suradnja. Sveukupno, vrlo sam zadovoljan albumom, imao sam vremena birati pjesme. Žao mi je što nije se dogodila suradnja s Fedorom Bojicem, s kojim sam napravio odlicnih pjesama, vjerojatno je tako ispalo zbog njegove prevelike zauzetosti, no vjerujem da cemo se ubuduce uspjeti na vrijeme organizirati.

Evo, upravo sam dobio i jednu pjesmu koju su napisali Stevo Cvikic i Rajko Dujmic, pa su mi dali da preslušam… To su ljudi s kojima sam poceo u životu, s kojima sam napravio najvece hitove, tako da uvijek postoji mogucnost da s ljudima s kojima sam radio, mogu i ponovno suradivati, jer sam sa svima ostao u dobrim odnosima. (Ragovarala Tea TIDIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE U CETVRTAK U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter