Razgovor Milanovića i Stožera korak ka normalizaciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo ocijenio je sinoćnji četverosatni razgovor premijera Zorana Milanovića i članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara dobrim korakom ka normalizaciji stanja u Vukovaru i nastavku normalnog života građana toga grada.

"Najbitniji je mir i mišljenja sam da sinoćnji razgovor k tome miru i vodi. Razgovor između premijera i članova Stožera vođen je u partnerskom odnosu i bez povišenih tonova", izjavio je Hini Sabo dodajući kako će otvorenih pitanja uvijek biti, ali se ona moraju riješavati.

Po njegovim riječima, građani Vukovara suviše su dugo živjeli u nezdravoj situaciji stalnih prosvjeda i nezadovoljstva i vrijeme je da im se vrati mir.

A da mir žele više od svega, Vukovarci su pokazali i neodazivanjem na brojna prosvjedna okupljanja koje je Stožer organizirao u Vukovaru u proteklih mjesec i pol dana, koliko traje njihovo nezadovoljstvo uvođenjem dvojezičnosti, kaže Sabo.

Nakon četiri sata razgovora premijera Zorana Milanovića sa 17 članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, održanih sinoć u Vukovaru u uredu gradonačelnika Sabe, dogovoreno je povlačenje policijskih snaga koje su čuvale dvojezične ploče i uklanjanje zaštitnih ograda oko ploča, a ploče ostaju na svojim mjestima. Također je iskazana spremnost za nastavak razgovora. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter