Razdoblje teških odluka

DOVIĐENJA, SLOVENIJA… - Igrači su dobili dva dana odmora, a onda kreću pripreme za Osijek (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
DOVIĐENJA, SLOVENIJA… - Igrači su dobili dva dana odmora, a onda kreću pripreme za Osijek (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

U subotu poslijepodne ekspedicija Istre 1961 odjavila se iz hotela Lambergh u Begunju na Gorenjskem, zaključivši tako još jednu epizodu ljetnih priprema. Za kraj i uspomenu ostala im je zajednička fotka s osobljem hotela, ujedno i znak međusobne zahvalnosti. "Zamjerke? Ma ni blizu, najgore je što smo navikli na njih, pa će nam nedostajati kada odu." Tako su otprilike zvučali komentari, gotovo identični, nekoliko djelatnika hotela koji su proteklih deset dana tetošili "zeleno-žute".

- Sve je bilo na nivou, sobe, hrana, uslužnost. Da bih riječ rekao - uzvratio je Nenad Gvozdić - Bećo, Istrin "vođa puta" i jedan od ključnih realizatora ugodnog boravka u podnožju Triglava. Dakle, tu je sve jasno.

Kad govorimo o poslu - radilo se naporno. Svakodnevni treninzi u Lescu i Bledu iscrpili su igrače, to je ono što su svi odreda naglašavali u razgovorima posljednjih dana priprema. Stoga je i stručni stožer pred kraj smanjio doze, zaključno s dva slobodna dana po povratku u Pulu. Nakon toga više neće biti vremena za odmor, već u subotu je start, na "Drosini" gostuje Osijek.

Dvadeset i pet igrača poveo je Andrej Panadić u Sloveniju, vratio dvojicu više, priključenog Jokića i angažiranog Stepčića. Promet nije bio velik, nije ni zarada, no što je tu je, barem zasad. Prijelazni rok još traje. Barem je zdravstveno stanje pritom bilo za "kucnuti u drvo", kao i kondicija na čijem tempiranju ipak treba pažljivo raditi, jer prvenstvo je druga priča u odnosu na pripreme.

Puljani su u Sloveniji (i Austriji) odigrali pet pripremnih utakmica, koje su ujedno ogledalo i temelj rada. Remizirali su s Celjem na početku (1:1), a potom dvaput minimalno gubili od ruskih prvoligaša Spartaka i Arsenala, te dvaput slavili s po 2:0, protiv Triglava i Krškog. Minutaže je bilo za svih, mijenjao je Panadić i sustav i sastav kako bi se uvjerio koji mu igrači što mogu ponuditi ponaosob i u raznim kombinacijama. Žrtvovao je u te svrhe i generalnu probu, ali nakon svega ostalo je puno upitnika vezanih za sastav, a potvrdilo se samo da trenera čeka razdoblje teških odluka. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter