Razbojstva u Štinjanu i u mjestu Cere


Istarska policija danas je u razmaku od samo sat vremena zaprimila dvije dojave o oružanim pljačkama, u Štinjanu i u mjestu Cere, koje se nalazi na pola puta između Barbana i Žminja.

U prodavaonicu Puljanke na štinjanskoj placi, u Ulici sv. Margarite 2, nepoznati je razbojnik, prema neslužbenim informacijama, upao oko 18 sati, navodno naoružan pištoljem. U prodavaonici je bila samo prodavačica koja mu je isprepadana oružjem predala utržak. Pljačkaš je potom izašao na pustu štinjansku placu i nestao.

Trgovkinja je policiju o pljački izvijestila kad se malo pribrala, oko 18.20 sati, te je tamo upućena policijska patrola. 

Netom prije dolaska ekipe za očevid u Štinjan, Operativno-komunikacijskom centru PU istarske stigla je dojava da se druga pljačka dogodila i u mjestu Cere. Prema prvim informacijama, ondje je oko 19.20 sati nepoznata osoba upala u trgovinu Miracolo i opljačkala utržak prijeteći prodavačici nožem.

Policija je zbog ovih pljački na više punktova i prometnica postavila patrole i krenula u potragu za razbojnicima. (M. KOŠTA, snimio D. MEMEDOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter