Razbojniku cetiri godine zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Safet Cauševic (32) zvani Braco iz Labina osuden je na cetiri godine zatvora zbog razbojnicke krade u kojoj se okoristio za 1.200 kuna. Presudom Županijskog suda u Puli takoder mu je produljen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a odredeno mu je i obvezno lijecenje od ovisnosti o drogama.

Sud nije prihvatio optužbu da je Cauševic kazneno djelo pocinio "uslijed snažne odbojnosti prema osobama istospolnog opredjeljenja". Naime, optužnica ga je teretila da je u svibnju ove godine na sporednom makadamskom putu u mjestu Puntera na barbanštini oteo novcanik s 1.200 kuna iz ruku V. P. dok su obojica stajali pored automobila, i to uslijed snažne odbojnosti prema osobama istospolnog opredjeljenja.

Kada je V. P. zaprijetio da ce pozvati policiju, izvadio je nož s 10-centimetarskom oštricom i rekao mu: "Samo probaj, je… cu ti mater pedersku". Nakon što se V. P. zakljucao u automobil, Cauševic je podignuo kamen s tla i trcao prema njemu pa se ovaj na koncu udaljio automobilom.

- Cauševic je iskoristio sklonost oštecenog prema osobama istog spola. Tog jutra ga je nazvao i rekao mu da je za njega našao osobu istih sklonosti, ne bi li ga namamio i uzeo mu novac. Da je novcanik s novcem uzeo iz mržnje prema osobama istospolne pripadnosti - ne stoji. Ova je okolnost samo iskorištena. Nož je inace orude, no ako se nosi na javnom mjestu rijec je o oružju, rekla je medu ostalim sutkinja Marija Budimir.

Sud je Cauševicu otegotnim ocijenio to što je osudivan za teške krade, krade i zloporabu droge, i to u zadnjih desetak godina. Olakotnom okolnošcu ocijenjena je pak njegova ovisnost o drogi.


Podijeli: Facebook Twiter