Razbojnik opljačkao trgovinu u mjestu Cere

Razbojstvo u trgovini Miracolo
Razbojstvo u trgovini Miracolo

Nepoznati maskirani razbojnik je uz prijetnju nožem opljačkao trgovinu Miracolo u mjestu Cere kraj Žminja u ponedjeljak u 13.45 sati. Tijekom pljačke nitko nije ozljeđen, a razbojnik je pobjegao sa zasad neodređenom svotom novca.

Prema neslužbenim informacijama s terena, policija je do 17 sati privela jednu osobu na informativni razgovor zbog sumnje da je povezana s tim razbojstvom. Navode o privođenju policija nije htjela potvrditi u popodnevnim satima.

Odmah nakon pljačke policija je postavila kontrole na punktove u bližoj okolici Žminja.

Nakon policijskog očevida, ispred trgovine u mjestu Cere, razgovarali smo s 30-godišnjom djelatnicom iz okolice Žminja kojoj je razbojnik zaprijetio nožem. Kazala je da je šokirana i da narednih dana nema namjere dolazi na posao, a poznato joj je da je jedna osoba privedena.

- Trgovina je na osami, a ja sam bila sama u smjeni. Došao je u trgovinu maskiran dok sam još bila u skladištu. Prvo sam pomislila da se radi o nekoj (neslanoj) šali no kada sam vidjela nož nisam mogla vjerovati što se događa. Rekao je da mu dam novac što sam učinila, a molila sam da mi ništa ne učini. Kada je uzeo novac pobjegao je van na desnu stranu. Sve je djelovalo irealno. Protekle subote mi je šef rekao da su ulovili osobu koja je provalila u trgovinu, a eto, dva dana kasnije uđe razbojnik s nožem, kazala nam je djelatnica koja je tražila da joj ne objavljujemo identitet.

Njezina kolegica je također došla kao moralna podrška, a kada je doznala da će ujutro trgovina normalno raditi te da mora doći na posao ulovio ju je strah. Kazali su nam da su im u protekla dva mjeseca tri puta provaljivali u trgovinu.

Na Limskom kanalu smo naletjeli na policijsku blokadu. Naime, policija je zaustavljala i gledala gotovo svako vozilo u smjeru Vrsara i Poreča, no ipak većih zastoja nije bilo. Više informacija o osobi koja je u popodnevnim satima završila na policiji zbog sumnje na razbojstvo i detalja o samom razbojstvu policija je dati sutra. (Napisao i snimio M. SARDELIN)  


Podijeli: Facebook Twiter