Razbojnik nožem lakše ozlijedio prodavacicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska policija traga za razbojnikom koji je u ponedjeljak oko 19.50 sati opljackao trgovinu Dione u Žminju i prilikom naguravanja nožem lakše ozlijedio 48-godišnju prodavacicu s podrucja Žminja.

Kako je izvijestila PU istarska, maskirani je razbojnik ušao u trgovinu u Ulici 9. rujna u Žminju te se uputio prema registar kasi i 48-godišnjoj djelatnici s podrucja Žminja. Žena je, shvativši što ce se dogoditi, pokušavala zatvoriti ladicu kase, no razbojnik ju je u tome sprjecavao.

Prilikom naguravanja s pljackašem hrabra je trgovkinja zadobila lakšu ozljedu od noža koji je ovaj držao u ruci. Nakon što je žena ustuknula, muškarac je uzeo zasad neutvrdenu kolicinu novca iz kase i pobjegao.

Razbojnik je, prema podacima iz policije, mladi muškarac visok oko 165 do 170 centimetara, slabije tjelesne grade, a u trenutku pljacke bio je odjeven u crne hlace i crnu jaknu.

Policija moli sve gradane koji su se zatekli u vrijeme pljacke u blizini trgovine, a koji su primijetili sumnjive osobe ili vozila, ili pak imaju druga korisna saznanja, da se jave policijskoj postaji Rovinj na broj telefona 192 ili 052/538-239, a informacije mogu proslijediti i na e-mail [email protected].

Iz PU istarske savjetuju gradane da u slucaju razbojstva ne pružaju otpor, pogotovo ako razbojnik prijeti oružjem.

- Ne izlažite se opasnosti i postupajte po njegovim zahtjevima! Pokušajte zapamtiti što više detalja koji bi kasnije mogli pomoci policiji u otkrivanju pocinitelja: izgled, ponašanje, govor i boja glasa, odjeca, prijevozno sredstvo i ostalo.

Cim to okolnosti dopuste, nazovite policiju. Radi zaštite tragova, prije dolaska policije, nemojte nište dirati niti se kretati po prostoriji u kojoj se dogodio napad, savjeti su PU istarske.

Trgovkinji ozlijedena ruka

Hrabroj trgovkinji, koja je stradala u pokušaju da spasi dnevni utržak, u hrvanju s razbojnikom lakše je ozlijedena ruka.

Kako su nam rekle njezine kolegice, u naguravanju je zadobila nekoliko posjekotina po ruci, odnosno hrptu dlana, no na srecu one nisu bile toliko duboke da je bilo potrebno šivanje.

Jedna od njezinih kolegica na naš ju je nagovor nazvala telefonom, no odbila je razgovarati s nama. Porucila nam je preko svoje kolegice da je sve što je imala reci vec rekla policiji.


Podijeli: Facebook Twiter