Razbojnički trojac u 11 akcija do 780.000 kuna

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Policija je uhitila trojicu razbijnika koje sumnjiči da su se od ožujka do lipnja ove godine u ukupno 11 razbojničkih akcija na zagrebačkom i karlovačkom području domogli plijena od čak 780 tisuća kuna.

Uhićeni trojac, dobi 30, 43 i 48 godina, tereti se da su u samo tri mjeseca na zagrebačkom području opljačkali sedam pošta te po jedan automat klub i trgovinu. Još jednu poštu opljačkali su na karlovačkom području, gdje su orobili i jednu zlatarnicu, izvijestila je zagrebačka policija.

U hvatanju razbojničke skupine zagrebačkim policajcima pomogle su i karlovačke kolege, a akciju je koordinirao USKOK.

Policija u službenom priopćenju navodi da je sva razbojstva planirao i pripremao 48-godišnjak, dok je maskirani 30-godišnjak ulazio u objekte napada i uz prijetnju plinskim pištoljem od zaposlenika otuđivao nakit i novac.

Za to vrijeme 48-godišnjak i 34-godišnjak su u blizini čekali u svojim ili iznajmljenim automobilima kojima su svi zajedno potom bježali s plijenom. Najstariji vođa skupine navodno je bio zadužen za i podjelu plijena te uklanjanje tragova.

U policiji kažu da su 48-godišnjak i 30-godišnjak uhićeni u ponedjeljak i utorak (29. i 30. srpnja) te su predani pritvorskom nadzorniku, dok je 34-godišnjak u srijedu doveden u zatvor u Zagrebu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter