Razbijena dva narko-lanca u organizaciji Puljana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velika istraga koju je koordinirao  USKOK, a angažirani su djelatnici policije Istarske i Primorsko-goranske županije, kao i još nekoliko županija, rezultirala je uhićenjem čak 22 osobe koje se sumnjiči da su bili dio organizirane mreže dobave, skladištenja i prodaje droge; heroina i marihuane.

Zasad se objavljuju samo osnovne odrednice slučaja, istražitelji ne obznanjuju još identitet osumnjičenih, no neslužbeno se saznaje da su u lisicama završili osumnjičenici iz Rijeke, Pule, Poreča i Zadra.

Izvori bliski istrazi tvrde kako istražitelji smatraju da su "mozgovi" dviju narkopiramida troje Istrana: nevjenčani supružnici Andrej Butković (36) i Katarina Gonev (24), Puljani s adresom u Rojnićima kod Barbana, te Elvis Kujek (43) iz Pule. Butković i Gonev se sumnjiče da su organizirali jedno zločinačko udruženje, a Kujek drugo. Ostalih devetnaestero uhićenih tereti se da su bili prodavači droge.

Prema neslužbenim najavama, danas bi se trebalo odlučiti o njihovom smještanju u pritvor, USKOK je sucu istrage predložio određivanje istražnog zatvora protiv 16 okrivljenika.

Istraga koju je otvorio USKOK dovela je do sumnji da su prvu dilersku mrežu organizirali Puljani Butković i Gonev, te u zajedničko djelovanje, tijekom dvije godine, odnosno od studenog 2011. do prosinca ove godine uključili 17 dilera koji su činili karike narkolanca. (F. VEŽNAVER)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter