Razbijali po hvarskom kafiću i napadali ljude

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri su osobe uhićene, a za dvjema policija još traga, jer su sinoć u Hvaru u kafiću verbalno, a potom i fizički napali 30-godišnjeg muškarca te su oštetili dio inventara.

Policija koja istražuje sve okolnosti nereda i izgreda, koji se kasnije nastavio na ulicama grada Hvara, još istražuje sve okolnosti i utvrđuje identitet sudionika.

Kako je za sada poznato, sinoć oko 22.30 sati u hvarskom ugostiteljskom objektu pet osoba je verbalno, a potom i fizički napalo 30-godišnjeg muškarca, pri čemu su oštetili i dio inventara, nakon čega su otišli iz kafića.

Hvarska policija je u potrazi za izgrednicima na trgu u Hvaru uočili više osoba, koje su fizički napale 42-godišnjeg muškarca.

Prilikom intervencije kako bi se zaštitio 42-godišnjak, jedan policajac je ispalio upozoravajući hitac u zrak, nakon čega je napad prekinut, navodi se u današnjem policijskom priopćenju.

Također uhićena je jedna osoba koja je sudjelovala u napadu u ugostiteljskom objektu. Izgrednik je doveden u policijsku postaju, kao i napadnuti 42-godišnjak, dodaje se.

Prilikom dovođenja druge uhićene osobe u policiju, više osoba okupljenih ispred policijske postaje pokušalo je napasti uhićenika, pa je policajac, zbog njegove zaštite i sprječavanja daljnjeg napada i uspostave reda upotrijebio "raspršivač s nadražujućom tvari".

Uhićene su i zadržane u policiji ukupno tri osobe, dok se traga za još dvije osobe.

Liječnička pomoć pružena je 30-godišnjaku i 42- godišnjaku.

U tijeku je kriminalistička istraga radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica vezanih uz navedene događaje, kao i utvrđivanja identiteta svih sudionika izgreda, priopćila je splitsko-dalmatinska policija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter