Ravnic: Premijerku može biti sram

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Komemoraciji za 84 istarska rodoljuba poginula 11. rujna prije šezdeset i osam godina u bitci na Ticanu odazvali su se  brojni clanovi njihovih obitelji, porecki i istarski antifašisti, predstavnici udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te mještani. Kraj spomen-obilježja na tamošnjem raskrižju minutom šutnje odana je pocast svim poginulima za slobodu Hrvatske.

- Borba za slobodu pocela je 11. rujna 1943. i tu se pocela pisati prva stranica povijesti o sjedinjenju Istre s Hrvatskom. Naša je dužnost da tu ostanemo i budemo svoj na svome, porucio je predsjednik porecke udruge antifašistickih boraca i antifašista Božo Štifanic.

Potpredsjednik hrvatskog i predsjednik županijskog SAB-a Tomislav Ravnic govorio je o netocnom prikazivanju povijesnih dogadanja.

- Danas nas se od strane fašisticke iredente tereti da smo ubijali djecu i starce samo zato što su Talijani. I o tome se govori i piše, ali to nije tako, ja sam tome svjedok. Naš narod je imao itekako humano obracanje prema razoružanim talijanskim vojnicima. Izokrecu se povijesne cinjenice, i to nije dobro. Uzmite našu premijerku Kosor, može jer biti sram, rekao je Ravnic.

Podsjetio je na premijerkin govor ove godine na komemoraciji u Jasenovcu u kojem je istaknula kako je antifašizam uklesan u temelje hrvatske države, da bi prije nekoliko dana na skupu u Požegi obracajuci se okupljenima, medu kojima su bili i SDP-ovi saborski zastupnici, rekla kako je loše za demokraciju da se stvara "crvena" Hrvatska. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter