Ravnić okrunio umašku završnicu

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Utakmica 13. kola Premijer lige rukometaša. Dvorana OŠ Marija i Lina. Gledatelja 900. Suci: Gubica i Milošević (oba Osijek).

UMAG: Borilović (4+0), Milinković (10+1), Burnić (1+0), Ravnić 3, Lovrić 2, Petričević 2, Bošnjak 5, G. Buvinić, Stapar 2, Matošević, Beliga, Seferović 10 (1), Vukotić, Horozović, Babić 6, Špelić.

POREČ: Sorić, Čarapina (15+0), Marić 7, Mataija 3, Gavrić, Perhat, Thoss 6, Krajinović 1, Perić 2, Bučaj, Petrić, Gudić 2, Popović, Rađaković 4, M. Buvinić 3 (3), Kobetić 2.

Sedmerci: Umag 2 (1), Poreč 4 (3). Isključenja: Umag 2, Poreč 6 minuta.

Igrači kao da su čekali da gledatelji zauzmu svoja mjesta kako bi susret otvorili golovima Seferovića, prvog na isteku druge i početkom treće minute. Sve su to Porečani u samo 15 sekundi vratili na početak (2:2) golovima Thossa i Rađakovića (2) i okrenuli rezultat u svoju korist. Igralo se "gol za gol" sve do desete minute kad su gosti stekli prednost od dva gola (8:6). U pet narednih minuta gostujuća obrana igrala je čvrsto, uz dvije obrane Čarapine u napadu je Marić tri puta s crte matirao umaške vratare. Time su gosti sredinom poluvremena svoju prednost povećali na tri gola (12:9). U tom je razdoblju domaća momčad pet minuta ostala bez postignutog gola, što su suparnici iskoristili za povećanje vodstva na "plus 5" (16:11 - 21'). Takav su odmak "bijeli" održavali i u naredne četiri minute, da bi onda vidjeli umašku 3:0 seriju. Nepromišljeni prekršaj je načinio Marić na sredini terena, šro su Umažani iskoristili za povratak u utakmicu. Prvo su Seferović i Bošnjak pogodili mrežu, a onda je na proigravanje potonjeg Ravnić postigao atraktivan pogodak za 16:18. Potom je Thoss postigao svoj četvrti gol u prvoj dionici, na sebi svojstven način, izvan crte deveterca. Brzo su gosti osvojili loptu, a onda je sijevnula kontra Marića kojemu Milinković brani "zicer". (M. GAVRAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter