Ravnić Gašparini viceprvakinja Hrvatske u kuglanju

Nataša Ravnić Gašparini (arhiva)
Nataša Ravnić Gašparini (arhiva)

Prvim je ovogodišnjim sportskim uspjehom novu godinu od porečkih sportaša otvorila Nataša Ravnić Gašparini, kuglačica porečke Istre, koja je na trodnevnom 22. prvenstvu Hrvatske održanom na zagrebačkoj kuglani Grmoščica osvojila drugo mjesto.

Prvoga dana natjecanja u konkurenciji 32 kuglačice Ravnić Gašparini je u kvalifikacijama zauzela odlično drugo mjesto, s izvrsnim rezultatom od 602 srušena čunja.

Time je najavila da je na prvenstvo stigla u odličnoj formi, s obzirom da je jedina uz najbolju u kvalifikacijama Ines Maričić uz Zagreba, koja je oborila dva "drva" više, prešla magičnu granicu od 600 čunjeva.

U nastavku natjecanja je Nataša od osmine finala do polufinala redom s po 3:1 pobjeđivala Ivanku Kragić iz Splita (559:498), Antoniju Milak iz Varaždina (570:556) i Eldu Sinovčić iz Zagreba (560:529). Finale je pak izgubila od reprezentativne kolegice Josipe Dolibašić iz zaprešićkog Graditelja s tijesnih 1,5:2,5, premda je ukupno srušila dva čunja više (595:593).

O naslovu prvakinje Hrvatske doslovno je odlučeno u zadnjem hicu, u kojem je Ravnić Gašparini gađala u pune i za titulu je trebala srušiti pet čunjeva, no oborila je jedan manje i zlatna medalja je pripala Dolibašić.

Još jedna predstavnica Istre na prvenstvu, prošlogodišnja prvakinja Hrvatske Marijana Liović, nakon četvrtog mjesta u kvalifikacijama (597) u osmini finala naletjela je na izuzetno raspoloženu Niku Cvitković iz riječke Mlake koja ju je eliminirala trećim rezultatom cijelog prvenstva 1:3 (583:598).

Trećoj predstavnici porečkog kluba na prvenstvu, Mirjani Pavić, plasman u osminu finala promakao je za svega jedan čunj. Naime, Pavić je s 546 čunjeva u kvalifikacijama zauzela 17. mjesto, a isti je broj čunjeva na 16. mjestu, posljednjem koje je vodilo u osminu finala, srušila i Dalija Perković iz Đakova. No, Perković je u odnosu na Pavić za svega jedan čunj bila bolja u "čišćenju", 183:182.

U konkurenciji seniora naslov prvaka Hrvatske osvojio je Mario Mušanić iz osječkog Konikoma. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter