Ravnić: Ambulanta u Šišanu obnovit će se iduće godine

Sadašnji izgled kamenoloma Antenal (M. SARDELIN)
Sadašnji izgled kamenoloma Antenal (M. SARDELIN)

Pojedini Šišanci ovih su dana ponovno aktualizirali peticiju koju je još 2012. godine potpisalo 317 mještana sa zahtjevom da se im se u mjestu omogući liječnička skrb, odnosno da liječnik barem dvaput tjedno dolazi u Šišan, kao što je bilo ranije. Iako doktor opće medicine radi u susjednom Ližnjanu, udaljenom svega dva kilometra, potpisnici peticije kažu da je mnogima zbog poodmakle dobi i bolesti teško odlaziti u udaljeniju ambulantu. U Ližnjanu, podsjećamo, radi liječnica Anita Tešija Šeb, parnim datumima ujutro, a neparnim popodne, a otvorena je i ordinacija dentalne medicine zubarice Anite Volf - Radulović.

Peticija stara čak pet godina

Jedan od potpisnika, koji se zbog bolesti teško kreće, kaže da je peticija još prije pet godina upućena općinskom Odboru za društvenu djelatnost, međutim, odgovor do danas nisu dobili.

- Ranije je doktor ordinirao u općinskom prostoru iznad butige u centru mjesta. Liječnik je u Šišanu radio još od 60-ih godina prošlog stoljeća, tad je radio dr. Antonio Miletić, a posljednji je bio dr. Ristić, koji je radio negdje do 2011. ili 2012. godine. Svi su oni dolazili dvaput tjedno. Krov zgrade u kojoj se nalazila ordinacija je obnovljen, no sam prostor, iako prazan, nije adekvatan jer se stariji ljudi i invalidi ne mogu penjati strmim stepenicama. Bolje rješenje bio bi prizemni općinski prostor u kojem je djelovala lovačka udruga, a koji je također prazan, kaže naš sugovornik, koji je želio ostati anoniman. Kaže da su na toj lokaciji, udaljenoj 500-ak metara od autobusne stanice, dvije sobe i hodnik, a iskopana je i septička jama.

- Prije izbora su dopeljali pijesak i blokete i kad su završili izbori su popeljali ča. Tamo više nije ništa, to je prazno, kaže potpisnik peticije.

Kad je o autobusnim linijama riječ, kaže da autobus redovito povezuje Šišan s Ližnjanom, no ukoliko se pacijent zadrži kod liječnika i ne stigne na bus, mora čekati sat do sad i pol vremena dok dođe drugi. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter