Ravnateljstvo policije negira tvrdnje Grabar-KItarović

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

 Vlak HŽ-a koji je tri tjedna bio zadržan na teritoriju Mađarske u četvrtak ujutro vratit će se u Hrvatsku, priopćilo je u srijedu navečer Ravnateljstvo policije.
»Temeljem bilateralnog sastanka glavnog ravnatelja policije RH Vlade Dominića i direktora mađarske policije Karolyja Pappa, koji je održan 1. listopada u Letenyu, za 8. listopada u 10 sati dogovoren je povrat privremeno zadržanog vlaka HŽ-a u Mađarskoj. Povrat će biti na graničnom prijelazu Beremend – Baranjsko Petrovo Selo«, stoji u priopćenju Ravnateljstva policije.

O povratku vlaka HŽ-a u Hrvatsku u srijedu je govorila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavivši novinarima da je, nakon današnjih konstruktivnih razgovora, mađarska strana odlučila Hrvatskoj vratiti vlak koji je već tri tjedna na njezinom teritoriju.

»Mogu vam reći da je nakon današnjih konstruktivnih razgovora mađarska strana odlučila vratiti vlak Hrvatskih željeznica u Hrvatsku. To je dokaz da se problemi rješavaju u okviru konstruktivnog dijaloga, a ne sukobima i prebacivanjem odgovornosti«, rekla je predsjednica u izjavi za hrvatske novinare koji prate njezin posjet Mađarskoj nakon sastanka s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter