Ratovi zvijezda snimat će se u V. Britaniji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Producentska tvrtka Lucasfilm najavila je u petak da će se sljedeći nastavak Ratova zvijezda snimati u Velikoj Britaniji, na veliko zadovoljstvo britanskih vlasti.

"Lucasfilm objavljuje da će se snimanje filma Ratovi zvijezda: Epizoda VII odvijati u V. Britaniji", priopćio je Lucasfilm te objavio na službenoj stranici filma.

"Šest prethodnih filmova Ratova zvijezda snimljeno je djelomično u slavnim britanskim studijima Elstree, Shepperton, Leavesden, Ealing i Pinewood Studios", istaknuo je Lucasfilm kojega je studio Disney kupio u listopadu 2012. za četiri milijarde dolara.

"Oduševljen sam da se Ratovi zvijezda vraćaju u V. Britaniju. Objava prema kojoj će se sljedeći film Ratova zvijezda snimati i producirati u V. Britaniji fantastična je vijest za fanove i našu kreativnu industriju", piše u priopćenju britanskog ministra financija Georgea Osbornea.

Novi nastavak Ratova zvijezda trebao bi se pojaviti 2015. godine a glavnu bi ulogu trebao odigrati Harrison Ford. Scenarij je povjeren Michaelu Arndtu a režija J. J. Abramsu, čiji se najnoviji film "Zvjezdane staze: U tami" počinje prikazivati 16. svibnja u Hrvatskoj. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter