Ratomir Ivičić ipak u Ministarstvo turizma

Ratomir Ivčić (D. Št.)
Ratomir Ivčić (D. Št.)

Ratomir Ivičić, dosadašnji direktor tvrtke Brijuni rivijera, na posljednjoj sjednici Vlade imenovan je zamjenikom ministra turizma, a na tu funkciju službeno prelazi 1. lipnja. Ova, i ranije najavljivana, kadrovska promjena uslijedila je nakon što je sada već bivši zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo na osobni zahtjev dao ostavku. Ivičić nam nije znao reći tko će ga naslijediti na mjestu čelnika Brijuni rivijere i hoće li se i kada ići u novo raspisivanje natječaja za direktora i člana Uprave, na koji se početkom godine i sam javio i potom tvrtku vodio tri mjeseca.

Ni u resornom ministarstvu turizma ne žele otkriti tko će preuzeti čelno mjesto nad cijelim projektom i tvrtkom koja je u katalogu investicija Ministarstva turizma kategorizirana kao društvo od "posebne namjene". Iz Odjela za odnose s javnošću poručuju da će se odluka o proceduri izbora direktora donijeti na sjednici Skupštine, ne navodeći kada. Očito je da se čeka završetak drugog kruga lokalnih izbora kada bi se prvo trebala izabrati nova Skupština društva, s obzirom na to da je kao predstavnik Istarske županije u njoj dosad participirao SDP-ovac Vedran Grubišić, dosadašnji istarski dožupan.

U javnosti su se već pojavile spekulacije da bi u slučaju pobjede SDP-ovog kandidata na izborima za župana vodstvo Brijuni rivijere i vođenje cijelog projekta mogao preuzeti Ivan Herak. Na natječaj za izbor direktora i jedinog člana Uprave društva u veljači, podsjećamo, javila su se četiri kandidata, no njihova imena nikada nisu obznanjena javnosti. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter