Ratkovic na celu pomorskih muzeja Mediterana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na skupštini Asocijacije pomorskih muzeja Mediterana, održanoj po završetku 15. foruma pomorskih muzeja, za novu je predsjednicu ove ugledne strukovne asocijacije jednoglasno izabrana Dragana Lucija Ratkovic, strucna voditeljica rovinjskog ekomuzeja Kuca o batani. Dosadašnja predsjednica Elvira Mata, direktorica muzeja iz Barcelone, predsjedala je ovim udruženjem petnaest godina i na njen su prijedlog ugledni clanovi iz raznih pomorskih muzeja Mediterana prihvatili odluku o novoj predsjednici. Sjedište je i dalje u Barceloni.

Ovim izborom ukazana je velika cast Republici Hrvatskoj u vrednovanju uloge hrvatske pomorske baštine u kontekstu Mediterana, a posebno našem prvom ekomuzeju Kuca o batani, koji je u pet godina razvio brojne aktivnosti na ocuvanju nematerijalne maritimne baštine Rovinja i Istre.

Dragana Lucija Ratkovic je vlasnica tvrtka Muze. S Gradom Rovinjom je pocela suradivati osmišljavajuci zbirku sakralne baštine u franjevackom samostanu, a potom je s dogradonacelnikom Marinom Budicinom kreirala ekomuzej Kuca o batani. Osmislila je i realizirala nagradeni projekt kulturnog turizma "Ogulin, zavicaj bajke", kojim se naglašavaju lokalni kulturni potencijali grada i Karlovacke županije.


Podijeli: Facebook Twiter