Ratko Divjak Trio za baljansku jazz dobrodošlicu

Ratko Divjak Trio u Balama
Ratko Divjak Trio u Balama

Preksinoćnim nastupom Ratko Divjak Trija počele su ovogodišnje desete po redu baljanske jazz noći, službeno poznate pod festivalskim nazivom Last minute open jazz. Tradicionalno, već je prva festivalska večer okupila veliki broj zaljubljenika u jazz i na baljanski Trg Bembo prizvala publiku iz čitave Istre ali i drugih krajeva Hrvatske i inozemstva. Tako je već u startu ispunjeno obećanje organizatora, direktora i pokretača festivala Tomislava Pavleke - Last minute open jazz i ove je godine mjesto kvalitetne glazbe i kreativnog stvaralaštva, kakvo i priliči jazzu kao žanru, ali i životnom stilu i opredjeljenju.

Festival, koji je do sada ugostio brojna poznata imena na svjetskoj jazz sceni, ove je godine u prvi plan stavio domaće umjetnike, uz pokoje internacionalno iznenađenje te posebne goste, čije stvaralaštvo i doprinos pariraju razini jazz muzičara sa svjetske scene. Tako je preksinoć nakon Ratko Divjak Tria, kojeg uz bubnjara Ratka Divjaka, čine gitarist Primož Grašič i basist Mario Mavrin, glazbena večer nastavljena uz BG i Maalo, a sinoć je nastupio Ratko Zjača Kvartet i Damir Kukuruzović Kvartet.

Današnja večer u znaku je nastupa Melite Lovričević Ensemblea i Veje, dok će posljednja festivalska večer, 4. kolovoza, na baljansku jazz pozornicu dovesti Atma Mundi Ensemble i B'FUNstalation. Ulaz na sve koncerte u Balama je besplatan a organizatori pozivaju sve željne posebnog iskustva da im se pridruže. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter