Rat taksista: Od aerodroma do Verudele čak 350 kuna?

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

- Kakve koristi imamo od toga što je Grad Pula uredio autotaksi prijevoz, izdao dozvole, uredio stajališta, kada taksisti iz okolnih općina nakon što pokupe putnike u Zračnoj luci nesmetano posluju u Puli i kupe putnike gdje god stignu. K tome, nemaju određene maksimalne cijene kao pulski taksisti pa naplaćuju uslugu po vlastitom nahođenju, ponekad i 300 posto više od naše cijene, navodi se među ostalim u otvorenom pismu pulskih taksista koje je ovih dana odaslano na adresu direktora Zračne luke, direktora Arenaturista, gradonačelnika Pule te načelnice Općine Ližnjan.

Doduše, pismo je anonimno, te kao takvo manje vjerodostojno, no ipak donekle prikazuje stanje u pulskom taksi prijevozu, koje ponovno "kuha".

Tek što se smirila situacija oko jeftinijeg Taxi Cammea, pulski taksisti opet apeliraju i zahtijevaju da se svim taksistima iz okolnih općina zabrani rad na području Pule, i to sve dok te općine ne donesu odluku o taksi prijevozu kakvu ima Grad Pula.

Tvrde naime, da su zbog toga u nezavidnom položaju budući da njihove kolege iz drugih općina mogu voziti po cjeniku koji sami odrede, a nemaju ni ograničenja što se tiče broja taksi vozila. Pa tako, navodi se u pismu, jedan Ližnjan može imati 30 taksija, dok ih u Puli može biti samo 48.

Prema riječima jednog od pulskih taksista koji taj posao radi već 25 godina (podaci poznati redakciji), najveći je problem u Zračnoj luci, gdje je podijeljeno previše propusnica - i taksistima iz okolnih općina i onima koji ni nemaju licencu za obavljanje taksi prijevoza.

- Ondje vlada kaos. Svatko od njih naplaćuje uslugu kako hoće pa nije rijetkost da turisti od aerodroma do Verudele plaćaju prijevoz 300 ili 350 kuna, a pulski taksisti voze za sedam kuna po kilometru, veli naš sugovornik. (N. SOFTIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter