Rat grafitima u Novom Sadu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Novom Sadu rasplamsao se rat grafitima, a najnoviji s natpisom "Vojvodina republika", "Srbi marš iz Vojvodine!" i "Živeo Pavličić" ispisani su blizu sjedišta Srpske napredne stranke (SNS), prenijeli su vojvođanski mediji.

- Ovo je već treći grafit mržnje u zadnjih nekoliko dana u Novom Sadu. Prije dva dana nepoznate osobe su na zgradi Filozofskog fakulteta ispisale grafit "Pavličiću ustašo. Gotov je", a u ponedjeljak se u prigradskom naselju Veternik pojavio grafit "Čanak ustaša", objavila je Radio televizija Vojvodine.

- Osuđujem grafite koji govore loše o političkim protivnicima. Mislim i na trenutačnog gradonačelnika (Igora Pavličića) i na (lidera Lige socijaldemokrata Nenada) Čanka, ali i na noćašnji grafit "Srbi marš iz Vojvodine", rekao je potpredsjednik srbijanske vlade i predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić za B92 i naglasio da se time treba pozabaviti policija.

Incidenti se događaju u trenutku kada SNS i Socijalistička partija Srbije (SPS) pokušavaju smijeniti gradsku vlast koju, predviđeni Igorom Pavličićem, drže Demokratska stranka (DS) i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Gradonačelnik Novog Sada Pavličić, koji je zbog sličnih provokacija i prijetnji prethodnih dana svoju obitelj preselio iz toga grada, optužio je SNS i partnere da pokušavaju vlast osvojiti silom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter