Rast rezervacija za 10 posto dobar uvod u sezonu


Krajem mjeseca svoja će vrata nakon novogodišnjih blagdana ponovno otvoriti veći broj hotela, a očekuje se da će Istra u tom periodu ostvariti 80 tisuća noćenja i oko 18 tisuća dolazaka. Brojke neće biti veće budući da Uskrs pada ranije, na sam kraj ožujka.

- Dosadašnja iskustva nam govore da "rani" Uskrs donosi oko 18.000 dolazaka i 75.000 noćenja. Goste će dočekati 30 hotela iz portfelja velikih hotelskih kuća, još pet većih privatnih hotela, gotovo svi mali obiteljski hoteli i čak 16 kampova, te privatni smještaj, kako u priobalju tako i u središnjoj Istri. Na raspolaganju će im biti i mnogobrojne manifestacije i događanja, ali također brojne konobe, vinarije, restorani te naši prepoznatljivi i šarmantni gradići u središnjoj Istri, kaže nam direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević i dodaje da bi se uz lijepo vrijeme tada ritam turističke sezone počeo "rolati".

A ona bi prema njegovim riječima trebala biti barem jednako uspješna kao i lani o čemu svjedoče rezervacije iz najznačajnijih emitivnih turističkih zemalja.

- Stanje rezervacija pokazuje vrlo dobar trend, koji je trenutno u konkretnim fizičkim pokazateljima za 10 posto bolji u odnosu na isti period lani. To je svakako jako dobra informacija, koja je utoliko značajnija uzmemo li u obzir da je stanje u eurozoni i dalje nestabilno, zaključuje Ivošević.

Prema podacima najveće istarske turističke agencije, ali i jedne od najvećih u Hrvatskoj, Unilinea, Uskrs će u Hrvatskoj zabilježiti 14 posto više noćenja nego u 2012. godini, a među najprodavanijim destinacijama je Istra gdje će, prema njihovim podacima, biti 20 posto više gostiju. Gotovo svi veliki istarski hotelijeri najavljuju jednak broj gostiju kao lani. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter