Raspušten SDP u Poreču i Višnjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjedništvo SDP-a donijelo je u četvrtak odluku o pokretanju postupka raspuštanja u još šest organizacija: Poreča i Višnjana, Grubišnog Polja, Dugog Sela, te Gračaca i Ražanca, zbog nefunkcioniranja organizacija na lokalnoj razini.

Jednako kao i u slučaju Splita, bit će raspušteno i članstvo u tim sredinama, a razlog je, kako je u izjavi nakon sjednice rekao Peđa Grbin, činjenica da organizacije nisu dobro radile ili nisu uopće funkcionirale, odnosno nisu prelazile ni prag na izborima i slično.

Takva odluka nije se svidjela Davoru Bernardiću, ali ni Toninu Piculi i Davorku Vidoviću koji su u raspravi iznijeli primjedbe, a kako se saznaje, najoštriji je bio Bernardić koji je i glasao protiv, posebno oko Grubišnog Polja, koji je rekao da se radi o ruralnim sredinama gdje će SDP ikad više vrlo teško skupiti po 200 članova, i da to nije nikome na korist. Rekao je i da nije vidio odluke županijskih organizacija o tome, a poznato je da se u krugu Milanovićevih oponenata smatra da je opet riječ o organizacijama koje su u nedavnim izborima bile uz Zlatka Komadinu. Poručio je Mihaelu Zmajloviću, koji je zadužen za Dugo Selo, da i sam podnese ostavku ako oni koji novi budu izabrani, 2017. izgube lokalne izbore.

Napad

Ostali članovi Predsjedništva zamjerili su Bernardiću što je na sjednicu kasnio, i onda odmah krenuo u "napad", i to neselektivno.

Unatoč takvoj atmosferi na sjednici, Peđa Grbin je potvrdio da će odluku o kandidatu za gradonačelnika Zagreba ipak autonomno donijeti gradska organizacija Zagreb. "Naravno da smo razgovarali i o pripremama za izbore u Zagrebu, a odluku o kandidatu donijet će Gradski odbor", rekao je Grbin. Prema trenutnim odnosima u stranci, to bi ipak mogao biti Davor Bernardić, koji je predsjednik u Zagrebu. (T. TOMIČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter