Raspuštanje SDP-a u Poreču i Višnjanu

Villi Bassanese (D. KRAJAČ/CROPIX)
Villi Bassanese (D. KRAJAČ/CROPIX)

Odluka predsjedništva SDP-a o raspuštanju organizacija u Poreču i Višnjanu nije iznenadila istarske stranačke dužnosnike. Riječ je tek o potvrđivanju prijedloga kojeg je Županijski odbor SDP-a podnio 31. srpnja 2015. godine, što nam potvrđuje i Vili Bassanese, prvi čovjek SDP-a Istre.

- Prema mojim saznanjima, koje sam provjerio, 31. srpnja 2015. godine na osmoj sjednici Županijskog odbora SDP-a Istarske županije donijeti su prijedlozi odluke o raspuštanju organa gradske organizacije SDP-a Poreča i općinske organizacije SDP-a Višnjana, i to sa samo jednim glasom protiv, podsjeća Bassanese.

- Na prijedlog Županijskog odbora Istarske županije Predsjedništvo SDP-a Hrvatske donijelo je odluku o raspuštanju organizacija zbog neaktivnosti i loših rezultata. Nastavno na donesene Odluke koje proizlaze iz volje najvišeg županijskog tijela, odnosno županijskog odbora neupitno je da se radi o legalnoj odluci, dok je opravdanost iste iskazana u samom glasovanju članova Odbora, objašnjava Bassanese. Dodaje kako je njegov osobni stav da je svako rješenje problema vezano za budućnost i da se vraćanjem u prošlost neće ništa riješiti.

- Na nama je da shvatimo poruke iz prošlih vremena i događanja. Siguran sam da ćemo problem uspješno riješiti i da nitko neće biti zakinut u smislu postojanja i rada organizacija u Poreču i Višnjanu. Svojim ću se osobnim aktivnostima i radom potruditi da se problem riješi prije svega korektno i uzorno te stvori atmosfera povjerenja, poručio je predsjednik istarskog SDP-a.

Podsjetimo, Predsjedništvo SDP-a donijelo je prekjučer odluku o pokretanju postupka raspuštanja u šest organizacija: Poreča i Višnjana, Grubišnog Polja, Dugog Sela, te Gračaca i  Ražanca zbog nefunkcioniranja organizacija na lokalnoj razini. Jednako kao i u slučaju Splita, bit će  raspušteno i članstvo u tim sredinama, a razlog je činjenica da organizacije nisu dobro radile ili nisu uopće funkcionirale, odnosno nisu prelazile ni prag na izborima i

slično. Neki od Milanovićevih oponenata smatraju da je riječ o organizacijama koje su na nedavnim izborima bile uz Zlatka Komadinu. (D. GRAKALIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter