Raspuštanje organizacija SDP-a u Poreču i Višnjanu

(Arhiva)
(Arhiva)

Glavni odbor SDP-a raspust će u subotu stranačke organizacije u Poreču i Višnjanu, zajedno s još pet podružnica širom zemlje. Raspuštanje lokalnih organizacija SDP-a u toj stranci objašnjavaju pripremama za nadolazeće parlamentarne izbore.

 "Na prijedlog županijskog odbora Predsjedništvo SDP-a Hrvatske donijelo je odluku o raspuštanju organizacija zbog neaktivnosti i loših rezultata," objašnjava Vili Bassanese, predsjednik istarskog SDP-a, te pojašnjava kako će se, zapravo, na sjednici Glavnog odbora dogoditi "raspuštanje članstva gradske organizacije Poreč dok su u općinskoj organizaciji Višnjan raspušteni samo organi tako da je OO Višnjan već u tijeku sazivanje konvencije i biranja predsjednika."

Bassanese smatra kako je riječ o legalnoj unutarstranačkoj odluci koju je izglasao županijski odbor SDP-a Istre, te da se ne treba vraćati u pošlost.

 "Moj osobni stav je da se ne treba opterečivati prošlošću jer svako rješenje problema vezano je isključivo za budućnost. Vraćanjem u prošlost nećemo ništa riješiti, a na svima nama je da shvatimo poruke iz prošlih vremena. Upravo stoga sam siguran da ćemo nastalu situaciju uspješno riješiti i da nitko neće biti zakinut u smislu postojanja i rada organizacija u Poreču i Višnjanju," rekao je Vili Bassenese, predsjednik SDP-a Istre. (D. G.)

 


Podijeli: Facebook Twiter