Rasprodana sva jela od boškarina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gastronomska manifestacija «Pazin Gastro» koja za cilj ima promociju jela od originalnih domacih namirnica u ovom slucaju istarskog goveda sinoc je uspješno održana na glavnom pazinskom trgu u sklopu proslave pucke fešte Rim.



Na osam štandova na kojima su ekipe sastavljene od zaposlenika pazinskih tvrtki, javnih ustanova i udruga spravljale jela od boškarina podijeljeno je tisucu porcija ukusnog obroka, odnosno sve. Prikupljenih deset tisuca kuna donirano je pazinskom Društvu tjelesnih invalida za kupnju kombi vozila.



Kuhale su se tripice, šugo, pirjana rebarca i jetra na šugo, a ocjenjivao izgled i prezentacija jela, maštovitost pripreme, kvaliteta jela i opci dojam. Zainteresiranost Pazinaca za kušanjem mesa istarskog goveda, kao i promotivna cijena jela (deset kuna) razlozi su što je oko štandova Gastro show-a nastala gužva, dok su nedaleki komercijalni štandovi s cevapcicima, kobasicama, ombolom (ali i srdelama i pedocima) okopnili.

Pomama je narocito vladala na štandovima gdje se dijelilo šugo od boškarina, dok je za tripice trebalo najmanje cekati. Medu kuharskim ekipama našao se i gradonacelnik Renato Krulcic kojem je istarski župan Ivan Jakovcic na pocetku manifestacije za pirjana rebarca pomogao napraviti temeljac.



Osim gastromanifestacije s jelima istarskog goveda na ukusno složenim štandovima pazinskih proizvodaca posjetitelji su mogli kušati i kupiti proizvode domace gastronomije: pršut i ostale mesne delikatese, kolace i torte, razne vrste kruha i pekarskih proizvoda, maslinova ulja, vina, mlijecni proizvodi, med i pcelinje proizvode…

Društvo Naša djeca organiziralo je simpaticnu lutriju s ciljem da prikupe sredstva za uredenje igraonice i ureda u bivšoj gradskoj vojarni. U vecernjem zabavnom programu nastupila je odlicna pulska grupa Nola, kao i domaci bend Hot Club de Istra i Night Express, a na Trgu Kristijana Ladavca DJ David Aguero i DJ Niko. (Napisao i snimio Andelo DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter