Rasprodan humanitarni koncert Nine Badrić u INK-u

Konferencija za novinare u povodu koncerta Nine Badrić (D. MEMEDOVIĆ)
Konferencija za novinare u povodu koncerta Nine Badrić (D. MEMEDOVIĆ)

Koncert Nine Badrić i sestara Husar, koji će se u ponedjeljak u 20 sati održati u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula rasprodan je, a s obzirom na to da je humanitarni, prihod od najmanje 30 tisuća kuna ići će Školi za odgoj i obrazovanje, odnosno Učeničkoj zadruzi Šparooga, za kupnju novih materijala i alata za rad zadrugara, objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u pulskoj gradskoj palači.

Radi se o trećem koncertu „Božić u INK-u“, a novinarima su se obratili zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, inicijator projekta Daniel Sponza, izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim, ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje Pula Višnja Popović te voditeljica zadruge Danijela Kasunović Maružin.

"Božić u INK-u" je humanitarni projekt koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Pule i Arenaturista, a svake se godine prihod od ulaznica uplaćuje nekoj ustanovi ili pojedincu kojima ta pomoć treba, a o čemu odlučuje Humanitarna mreža grada Pule koju čine Gradsko društvo Crvenog križa Pula, udruga Probudi se, udruge sv. Vinka Paulskog i Grad Pula, a na čelu mreže je Jasna Vekić. Prve su godine u kazalištu nastupili Klapa Intrade i Tomislav Bralić te klapa Pinguentum, prošle su zasvirali i zapjevali Tedi Spalato i klapa Motovun, a za ovaj koncert ulaznice su planule već nakon dva dana od puštanja u prodaju.

Ravnateljica se zahvalila u ime roditelja i 84 učenika koji u školu dolaze iz cijele Istarske županije, kazavši kako imaju dodatne aktivnosti za djecu s posebnim potrebama. „Naša škola, osim što je odgojno-obrazovna institucija, za svoje učenike osigurava i dodatne kulturne i sportske aktivnosti primjerene učenicima s posebnim potrebama“, kazala je Popović navevši učeničku zadrugu kao jednu od aktivnosti koje se provode u sklopu škole.

Kasunović Maružin podsjetila je da je udruga Šparooga osnovana u rujnu prošle godine; zajednica je to senzibilizirana za učenike s teškoćama odnosno invaliditetom. Problem s kojim se susreću je zapošljavanje nakon srednje škole. Kako kaže poslodavci se boje uzeti ove učenike da rade unatoč tome što oni mogu posao odraditi kvalitetno.

- Htjeli smo kroz zadrugu pokazati produktivnost naših učenika, da su vrijedni i da će biti uspješni na tržištu rada, rekla je voditeljica zadruge koja je nabrojala sekcije, odnosno radionice koje djeluju u Šparoogi a to su ugostiteljska, poljoprivredna, keramičarska, likovna, kreativna, ekološka i pet friendly sekcija na kojoj imaju terapijskog psa, te se provode projekti Vrt znanja i Skoohaonica kroz koji se uče kuhati a istaknula je da je jako dobro primljena i njihova usluga dostave hrane.

Novac planiraju uložiti u uređenje i unapređenje vrta. „Cilj je našim učenicima omogućiti da kroz Zadrugu ponude svoje proizvode i usluge lokalnoj zajednici, kako ne bi bili samo korisnici usluga, već i oni koji usluge nude. Nadamo se da ćete nas vidjeti na nekom štandu s ekološkim prozvodima“, poručila je Kasunović Maružin koja ističe da njihove učenike posebno veseli kada nešto prodaju, tj. taj osjećaj kada sami zarade. Ček će im biti svečano uručen do Božića. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter