Rasprodaja pocela skromnim sniženjima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mada su i službeno trebala zapoceti velika postblagdanska sniženja i zimske rasprodaje, u pulskim trgovinama nema gužve. Rasprodaje poput onih u europskim i americkim trgovackim centrima, gdje se cijene odjece, obuce, ali i tehnicke robe nakon blagdana snižavaju i do 80 posto, Puljani ce ocito još godinama gledati samo na televiziji. Ili ce se uputiti u šoping preko granice.

Najveca sniženja odjece na koja smo naišli u gradu jedva prelaze 50 posto, s tim da se ne odnose na sve artikle u ducanu.

Po upola nižim cijenama mogu se tako kupiti kvalitetne carape, rublje je u vecini prodavaonica sniženo za oko 30 posto, kolika su sniženja i u trgovinama sportske odjece i obuce. Cijene djecje odjece snižene su u rasponu od 30 do 50 posto, no velik je dio vec probran pa ce mnogi roditelji teško pronaci broj koji treba njihovim mališanima.

Zanimljivo je, dapace apsurdno, da se u ducanima muške košulje na sniženju mogu kupiti vec za 49 kuna, dok je istima u "djecjoj varijanti" cijena dva put toliko.

Dio ducana i dalje se opire mogucnosti sniženja nudeci kupcima tek deset posto "zaradenih" kupovinom u prosincu, a dio je trgovaca današnji dan iskoristio za inventure. Hoce li sniženja biti veca, vidjet cemo vec oog tjedna.

Dobra je stvar da su sa sniženjima (napokon) krenuli neki od najskupljih pulskih ducana, no oni su i onako samo za malobrojnu, odabranu klijentelu.

Doduše, valja napomenuti da su trgovci s božicnim sniženjima, koja su u nekim ducanima bila i do 50 posto, zapoceli nešto ranije pa je vecina dobrih stvari (ras)prodana i prije pravih sijecanjskih rasprodaja.


Podijeli: Facebook Twiter