Rasprava o novoj srbijanskoj vladi - u ponedjeljak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupština Srbije nije u subotu okončala raspravu o rekonstrukciji vlade, a nastavak je zakazan za ponedjeljak, kad se očekuje da će debata napokon biti okončana, a novi ministri prisegnuti i preuzeti resore.

Subotnja rasprava protekla je u uzajamnim optužbama, polemikama i replikama predstavnika vlade i oporbe, mahom Demokratske stranke (DS) te premijera i vicepremijera Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.

Šef zastupničkog kluba DS-a Borislav Stefanović kritizirao je rad dosadašnje vlade, istaknuvši da ne vjeruje da će i rekonstuirana vlada donijeti napredak Srbiji.

Odgovarajući Stefanoviću na kritike premijer Dačić upitao je "kako ta najgora vlada ima dosad najveću većinu ne samo u skupštini, nego i u narodu".

"Čime se mjere rezultati vašeg rada? Brojem glasova koje imate. Nemojte se brinuti da li će ova vlada opstati", poručio je Dačić šefu zastupnika DS-a.

Rasprava o budućoj vladi, koja će imati 18 umjesto dosadašnjih 17 resora, te dva ministra bez portfelja, bit će nastavljena u ponedjeljak, kad se očekuje i prisega novih članova vlade koji bi istog dana trebali započeti svoj mandat.

Pregovori i dogovori o rekonstrukciji vlade traju već skoro tri mjeseca, a dosadašnja trojna koalicija Vučićeve Srpske napredne stranke, Dačićeve Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije dosadašnjeg ministra financija i gospodarstva Mlađana Dinkića nastavit će rad bez Dinkića i troje ministara iz URS-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter