Raspliće se trakavica u NK Štinjanu: Burić podnio ostavku

Štinjanci "Burićevoj skupštini" 20. srpnja nisu mogli prisustvovati
Štinjanci "Burićevoj skupštini" 20. srpnja nisu mogli prisustvovati

Robert Burić nije više predsjednik Nogometnog kluba Štinjan. Nakon što su se početkom godine okupili članovi kluba i pokrenuli inicijativu za njegovom smjenom, Burić je poslije niza peripetija ipak odlučio udovoljiti njihovim zahtjevima te je u srijedu podnio neopozivu ostavku.

"Iz zdravstvenih razloga, koji su prouzročeni nedavnim neciviliziranim i neuobičajenim događajima prije sjednice Skupštine kluba koja je trebala biti održana 20. srpnja 2012. godine s početkom u 20 sati, dajem neopozivu ostavku na mjesto predsjednika NK Štinjan. Sukladno postignutom usmenom dogovoru s Ljubom Ilićem, Dragom Marićem i Nenadom Mitrovićem, molim da se odmah nakon nove Skupštine kluba imenuje povjerenstvo koje će preuzeti kompletnu financijsku dokumentaciju da bi se izvršila primopredaja dužnosti između mene i novoizabranog klupskog predsjednika", stoji u izjavi koju je potpisao Robert Burić, sad već bivši predsjednik štinjanskog županijskog drugoligaša.

Premda je štinjanska nogometna priča jedna od onih kod kojih se "puše na hladno" i gdje ništa nije gotovo čak i kad se svima čini da je gotovo, nadamo se da će se ova trakavica koja nema nikakve veze sa sportom napokon zaključiti. To bi se trebalo definitivno dogoditi 6. kolovoza u prostorijama Društvenog doma u Štinjanu, gdje će s početkom u 20 sati biti održana Izvanredna i izborna sjednica Skupštine NK Štinjan. Na Skupštini, koju su sazvali aktualni klupski dopredsjednik i 70 članova kluba, razriješit će se s dužnosti predsjednik klub, predsjednik Skupštine i predsjednik Izvršnog odbora te potom izabrati novi.

Na Skupštinu su, pored članova kluba, pozvani i svi zainteresirani po čemu bi se ona trebala razlikovati od one koja je trebala biti održana 20. srpnja u Domu sportova "Mate Parlov".

Štinjan bi u ponedjeljak trebao dobiti novo rukovodstvo koje će klub, koji iduće godine slavi 80 godina postojanja, pokušati podići na zdrave noge. (I. CEROVAC(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter