Rasplesani razredi u OŠ Porec

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I ove je godine Dan zdravih gradova u Porecu obilježen izuzetno vrijednim i važnim programom, namijenjenim ucenicima sedmih i osmih razreda Osnovne okole Porec, prve hrvatske OŠ u kojoj su razredi - rasplesani.

U dvorani "Veli Jože" okupilo se više od 260 ucenika, njihovih razrednika i profesora, koji su na inicijativu dr. Ante Ivancica, voditelja Centra za lijecenje i prevenciju ovisnosti Grada Poreca, OŠ Porec, Zdravog grada i gradskog Povjerenstva "Zajedno protiv ovisnosti" plesni projekt predstavili javnosti.

"Rasplesani razred" je prica o osnaživanju djece da plesom, kao zdravim životnim izborom, pokušaju zadovoljiti svoje potrebe za zabavom, pripadanjem, slobodom i moci, da ga pretvore u alat za lakše ostvarivanje socijalnih kontakata.

Ucenici sedmih i osmih razreda su 12 sati ucili plesati uz pomoc instruktora Plesnog centra Studio Pula, a program je placen novcem koji se iz gradskog proracuna odvaja za Povjerenstvo "Zajedno protiv ovisnosti". U plesnu školu bili su, osim ucenika, ukljuceni i njihovi razrednici i nastavnici.

"Pokazali su da je ples "...univerzalni jezik koji ne poznaje kulturne, dobne, nacionalne ni druge granice, da je to govor tijela koji izaziva osjecaj ugode, prihvacenosti, topline, potice komunikaciju i olakšava izražavanje, potice polet, veselje, aktivnost, smijeh i zabavu. Zato je i dugorocno ples dobar izbor za zdravlje", kažu u Zdravom gradu.

Rasplesanim razredima u obilježavanju Dana zdravih gradova pridružili su se instruktori pulskog Plesnog centra, Porecke mažoretkinje i pjevacica, osmašica Hana Hasanagic. (S. M.)


Podijeli: Facebook Twiter