Raspjevano u Kašteliru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Kašteliru za Valentinovo" - susret zborova, klapa i vokalnih skupina - dvoranu je tamošnjeg Doma u subotu ispunio do zadnjeg mjesta. Na jednom mjestu su spojeni gotovo stotinu iskusnih zboraša, raznolik repertoar popularnih domacih i stranih pjesama te raspoložena publika željna dobrih vibracija, pa uspjeh nije izostao.

Cast da se prvi predstave publici pripala je domacinima, župnom zboru sv. Kuzme i Damjana, a iza njih je nastupila ženska klapa Riveta porecke Zajednice Talijana. Iz susjednog Višnjana nastupio je zbor tamošnjeg ZT-a Arpa. Dobro uvježbanim nastupom predstavile su se clanice bujske klape Romansa, potom clanice zbora Novigrad-Cittanova, pa muška klapa Motovun. Najbrojniji zbor susreta bio je Mosaico poreckog ZT-a. Tu je bila i muška klapa Kornarija iz Marušici, umaški zbor Korona i na kraju clanice ženske skupine Destina koja djeluje u sklopu pulskog Makedonskog kulturnog foruma.

Osmjesi i aplauzi publike te dva i pol sata dug program koji je proteklao brzo govore da je prvo kaštelirsko druženje kroz pjesmu položilo ispit.


Podijeli: Facebook Twiter