Raspjevana večer uz Erika Baliju i prijatelje

Erik Balija i Anelidi (D. MEMEDOVIĆ)
Erik Balija i Anelidi (D. MEMEDOVIĆ)

Humanitarni koncert "Pjesma bez barijera" u organizaciji popularnog i voljenog mladog istarskog glazbenika Erika Balije održan je sinoć u pulskom Domu hrvatskih branitelja. Na koncertnoj večeri Balija je pred brojnom i vidljivo zadovoljnom publikom nastupao s velikim brojem svojih prijatelja glazbenika, a tijekom trajanja koncerta prikupljana su sredstva koja će biti donirana Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda.

Unatoč humanitarnom karakteru koncert je bio i prava prilika za druženje i predstavljanje materijala i rada Erika Balije, a ujedno je i sniman za potrebe CD-a i DVD-a uživo. Radi se o važnom trenutku u karijeri ovog glazbenika, koji je već odavno miljenik radio-publike svih uzrasta i koji je svojom energijom i pozitivnim razmišljanjem inspiracija mnogima.

Budući da zbog financijskih poteškoća nije uspio objaviti svoj samostalni album, ovaj mu je koncert poslužio i da zajedno sa svojim brojnim prijateljima ostavi vrijedan materijal iza sebe.

Balija je tijekom koncerta imao i specijalan prateći bend iz Edinburgha - grupu The Foo Birds, a kao super prateći bend poslužili su vječni Anelidi. S njima je Balija izveo i jedan od svojih najvećih hitova "Fažana, misto moje", ali i pjesmu po tekstu Valmera Cusme "Grazie nonna". Publika uglavnom nije čekala da Balija završi pjesmu da bi ga nagradila aplauzom već je svoje odobravanje iskazivala i tijekom svih emotivnih trenutaka njegove izvedbe.

Jedan od važnijih gostiju večeri bio je i Neno Belan, a publici se posebno svidio i nastup klape Pinguentum. Na bini su se Baliji pridružili i cijo i cija Mondina i Mitar Gavočanov te njegovi aranžeri Mauro Giorgi i Irena Kuhar Giorgi. Tu je bio i Mateo Pilat iz Opatije te Marin i Eric iz vodnjanskih Soundcheck Regaz, a među najljepšim trenucima večeri bili su dueti s Danielom Načinovićem, koji je za Baliju i skladao naslovnu pjesmu koncerta "Pjesma bez barijera".

Sinoćnji je humanitarni koncert protekao je u ležernoj i veseloj atmosferi ponajviše zahvaljujući Baliji, koji je cijelu večer bio i u funkciji majstora ceremonije i koji je autoironijom i dosjetkama svima uspijevao zadržati smiješak na licu. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter