Raspjevana Šparogada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi dan tradicionalne 14. Šparogade u Kaštelu, u petak, obilježio je malonogometni turnir veterana te uspješan, prvi put održan, susret klapa u organizaciji domace ženske vokalne skupine Kaštelanke.

U sportskom dijelu nadmetale su se cetiri ekipe iz Istre i Slovenije, a titulu najbolje osvojio je slovenski malonogometni klub Stena iz Dragonje. Ostali sudionici su MNK Savudrija, MNK Žbrufador iz Portoroža i domacini iz Kaštela, koji su bili drugoplasirani.

Na prvom susretu klapa okupilo se njih osam - uz Kaštelanke, nastupile su Rožice iz Marušica, Riveta iz Poreca, vokalna skupina Romansa iz Buja, klapa Volta iz Brtonigle, Kornarija iz Marušica, Lungomare iz Umaga i humski Boškarin. Kao gost iznenadenja nastupila je klapa Pinguentum iz Buzeta i publici okupljenoj u Domu kulture u Malotiji priuštila izniman glazbeni užitak.

Bogati program Šparogade nastavio se tijekom subote, a okoncat ce se u nedjelju navecer nakon popodnevnog druženja uz megašparugadu, kulturni program i ples uz grupu Eureka band.

Ovu manifestaciju organizirao je Mjesni odbor Kaštel uz potporu Grada i Turisticke zajednice Buja, kulturno-umjetnickog društva Lipa, Zajednice Talijana Kaštel, Istarske županije i županijske Turisticke zajednice. (T. K., snimio S. DRAGOJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter