Raspjevana Buzeština: Više izvođača nego stanovnika

Ročki mješoviti pjevački zbor (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Ročki mješoviti pjevački zbor (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Glazbena karavana "Raspjevane Buzeštine", jedinstvene i najdugovječnije smotre kulturno umjetničkoga glazbenog stvaralaštva na sjeveru Istre, u svom 43. izdanju prvi je puta pohodila Veli Mlun i sa sobom povela dvjestotinjak izvođača iz svih krajeva Buzeštine, od Roča, Huma, Vrha, Sovinjaka pa do Buzeta. Na Mlunskoj visoravni u čija tri naselja živi 120 stanovnika spremno su ugostili sve glazbene amatere, a dobrodošlicu im je zaželio predsjednik Mjesnog odbora Veli i Mali Mlun Saša Cerovac.

Brojni izvođači

Zvuci koračnica buzetske i ročke limene glazbe dočekali su posjetitelje u mimohodu Velim Mlunom, a potom su se na pozornici kod Društvenog doma izmjenjivali limena glazba i mješoviti pjevački zbor GD "Sokol" Buzet, limena glazba, mali orkestar i mješoviti pjevački zbor ŽKUD "Renato Pernić" Roč, Gunjci Sovinjak, ženska vokalna skupina Vetta iz Vrha, muška klapa Pinguentum, harmonikašica Vanessa Jakac i Trio Lipa. Nastupile je skupina Roxy dance iz Udruge za ples i rekreaciju Roč, potom i pjevačice buzetske Udruge "Mali veliki mikrofon"; Gloria Kodelja, Nina i Noemi Kodelja iz Malog Mluna, Karla Havić i Josipa Jerković iz Buzeta.

Harmonikaši iz Trsta

Kao gosti manifestacije predstavili su se mlada pjevačka nada Cristina Lubiana iz Vižinade i Harmonikaški orkestar Fisorchestra 2001 iz Trsta.

Zahvaljujući organizatoru "Raspjevane Buzeštine" Pučkom otvorenom učilištu "Augustin Vivoda" Buzet, suorganizatoru i domaćinu Mjesnom odboru Veli i Mali Mlun, kao i pokrovitelju Gradu Buzetu, Velim Mlunom je odzvanjala svirka i pjesma dvije limene glazbe, dva mješovita pjevačka zbora, jedne muške klape i jedne ženske vokalne skupine, gunjaca te brojnih pjevača. Smotra je već tradicionalno započela uvodnim taktovima starinske Mihčeve polke s Vrhuvštine, vodio ju je Vlado Pernić, a njome je ujedno simbolično obilježen Dan glazbenog amaterizma Buzeštine. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter