Raspjevana Buzeština: Nastupit će oko 200 izvođača

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Raspjevana Buzeština", jedinstvena i najdugovječnija smotra kulturno umjetničkoga glazbenog stvaralaštva na sjeveru Istre, u svom 43. izdanju održat će se u petak i prvi puta gostovati u Velom Mlunu. Program na pozornici ispred Društvenog doma počinje u 19 sati, a glazbari buzetske i ročke limene glazbe će prethodno svirajući u mimohodu proći Velim Mlunom i tako zvucima koračnica dočekati mnoštvo glazbenih amatera Buzeštine.

U glazbeno-zabavnom programu sudjelovat će sve sekcije Glazbenog društva "Sokol" Buzet, ŽKUD-a "Renato Pernić" Roč, Udruge "Mali veliki mikrofon", a predstavit će se i učenice buzetske Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja", Ženska vokalna skupina "Vetta" iz Vrha, Klapa "Boškarin" iz Huma, Sovinjski gunjci i drugi glazbeni amateri koji djeluju izvan udruga.

Publika će moći uživati u pjesmi i svirci dviju limenih glazbi, dvaju mješovitih pjevačkih zborova, dva muška klapska sastava, dvije ženske vokalne skupine, nekoliko grupa gunjca te plesnih skupina, kao i u nastupu pjevača, predstavnika "Malog velikog mikrofona". Ukupno će u programu nastupiti oko 200 izvođača iz svih krajeva Buzeštine, od Roča, Huma, Vrha, Sovinjaka do Buzeta. Kao gosti manifestacije predstavit će se mlada pjevačka nada Cristina Lubiana iz Vižinade, mažoretkinje iz Lupoglava i Harmonikaški orkestar Fisorchestra 2001 iz Trsta. Organizator je Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" Buzet, suorganizator i domaćin je Mjesni odbor Veli i Mali Mlun. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter