Raspisan natječaj za zakup pogona ugasle Prvomajske

Godinama zapušten pogon u Krapnu (R. SELAN)
Godinama zapušten pogon u Krapnu (R. SELAN)

Hrvatski zavod za zapošljavanje raspisao je natječaj za davanje u zakup nekretnine ugasle tvornice alatnih strojeva Prvomajska u Raši. Poslovni prostor površine 52,2 tisuće četvornih metara u Krapnu s proizvodnim halama i gospodarskim zgradama te šumom nudi se na pet godina, počevši od 1. siječnja 2014., po početnoj mjesečnoj cijeni od 9,4 tisuće kuna. Kao najpovoljnija bit će izabrana ponuda s najvišom zakupninom.

Prijave se primaju do 28. studenoga, a moraju sadržavati i detaljan opis djelatnosti koju bi ponuđač obavljao te broj radnika koje bi zaposlio u tom pogonu. Zakupac će biti poznat u roku od mjesec dana.

Ovo je prvi korak u oživljavanju nekadašnjeg industrijskog ponosa Labinštine, snažne tvornice tokarilica koja je u zlatnim osamdesetima stekla svjetsku slavu i zapošljavala više od tisuću radnika, a kao državno vlasništvo nestala je u stečaju 2001. godine. Priču je pokrenula Općina nakon što su joj se pismima namjere javila, pisali smo, tri potencijalna ulagača, proizvođača iz Istre, a u međuvremenu još nekolicina njih.  

Raška načelnica Glorija Paliska Bolterstein nije željela otkrivati njihova imena, objašnjavajući da će tek natječaj pokazati jesu li investitori još uvijek zainteresirani za ulaganje na ovom području. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter