Raspisan natjecaj za ravnatelja NP Brijuni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je Eduard Kolic razriješen dužnosti ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Brijuni, a na mjesto vršitelja dužnosti te funkcije privremeno imenovan strucni voditelj parka Sandro Dujmovic, Upravno vijece NP-a raspisalo JE natjecaj za izbor i imenovanje novog ravnatelja te ustanove.

Na natjecaj se mogu javiti kandidati koji imaju visoku strucnu spremu prirodoslovnog, biotehnickog, ekonomskog, pravnog ili arhitektonskog usmjerenja ili druge odgovarajuce struke. Kandidati moraju imati najmanje pet godina radnog iskustva u struci.

Usto, svaki kandidat koji se javi na taj natjecaj mora podastrijeti program rada ustanove, uvjerenje da se protiv njega ne vodi kazneni postupak i da nije kažnjavan te dokaz o radnom iskustvu. Rok za prijavu je do iduceg petka, nakon toga ce o imenovanju novog prvog covjeka Brijuna u roku od 45 dana odluciti Upravno vijece, a samo imenovanje ravnatelja u nadležnosti je ministrice zaštite okoliša i prirode.



Podsjetimo, donedavni ravnatelj Eduard Kolic, koji je na tom mjestu zamijenio Ratimira Ivicica kada je ovaj otišao za direktora Brijuni rivijere, svoj mandat ravnatelja stavio je na raspolaganje nakon promjene vlasti u državi, a resorno ga je ministarstvo uzelo u obzir i prihvatilo. U javnosti se nagadalo da je Kolic smijenjen jer je bio blizak HDZ-ovoj vlasti, no Kolic nije bio ni clan HDZ-a, ni bilo koje druge stranke.

Aktualni v. d. ravnatelja Sandro Dujmovic vec je otkrio da ce se na natjecaj javiti, a sad je samo pitanje hoce li imati protukandidata. Ako ih, medutim, i bude imao, vec sad se može zakljuciti da je Dujmovic kandidat s najviše izgleda.
(C. B. G.)

 


Podijeli: Facebook Twiter