Raspisan natjecaj za ravnatelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kazališno vijece Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula raspisalo je natjecaj za imenovanje ravnatelja INK-a, buduci da sadašnjoj ravnateljici Gordani Jeromeli Kaic uskoro istjece mandat. Kandidati za ravnatelja moraju ispunjavati sljedece uvjete: završenu umjetnicku akademiju ili visoku strucnu spremu društvenog smjera, potom moraju imati strucne, radne i organizacijske sposobnosti za obavljanje poslova ravnatelja, najmanje tri godine radnog iskustva u kulturnim djelatnostima te trebaju poznavati jedan strani jezik.

Ravnatelj se imenuje na vrijeme od cetiri godine, a rok za dostavu prijave na natjecaj je mjesec dana od objave u novinama. Uz dokaze o ispunjavanju uvjeta, kandidati moraju priložiti i domovnicu, životopis te prijedlog cetverogodišnjeg programa rada, koji mora sadržavati i kadrovski plan ostvarenja tog programa.

Pulsko Gradsko vijece nedavno je donijelo i Kriterije i standarde za osiguravanje sredstva za rad INK-a. Tim se aktom odreduju ne samo sredstva za rad kazališta, vec i program rada koji sadrži stavke o identitetu kazališta i vrsti repertoara, o populaciji kojoj je program namijenjen, o kvantiteti programa te kadrovskom okviru i dinamici utvrdivanja i izvodenja programa.

Sredstva za rad kazališta ukljucuju sredstva za program, za materijalne izdatke te za investicije i održavanje koje kazalištu treba osigurati osnivac - dakle, Grad Pula. Što se kvantitete programa tice u Kriterijima i standardima se predvida da bi INK tijekom sezone trebao proizvesti dvije premijere u vlastitoj produkciji ili u koprodukciji, zatim jednu premijernu predstavu Cakavske scene te još dvije premjere: plesnu predstavu i jednu predstavu za djecu. Jednako tako Istarsko narodno kazalište tijekom sezone trebalo bi izvesti najmanje 80 dramskih i drugih repriznih programa.

Zanimljiva je i stavka o kadrovskom okviru kazališta u kojem se, izmedu ostalog, napominje da je temeljni cilj i dugorocna težnja INK-a za "profesionalizacijom i stvaranjem ansambla, cime se stvaraju uvjeti za produkciju kazališnih predstava."


Podijeli: Facebook Twiter