Raspisan natječaj za projekte udruga "Razvoj društva"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je natječaj za projekte udruga "Razvoj društva" ukupne vrijednosti 200 tisuća kuna. Iznos pojedinačne financijske potpore koji se može dobiti je najviše 50 tisuća kuna, a na natječaj se mogu prijaviti isključivo udruge ne starije od tri godine koje imaju registrirano sjedište na području Istarske županije, u suradnji s još jednom udrugom ili ustanovom.

Rok za prijavu je 1. srpnja; prijave slati poštom na adresu Riva 8, Pula, a pitanja elektronskom poštom na [email protected] najkasnije do 22. lipnja.

- Cilj ovog natječaja je poticanje partnerstva među organizacijama civilnog društva, a prioritet će imati projekti koji uključuju aktivno sudjelovanje građana, povećanje mogućnosti zapošljavanja te ekološki razvoj, rekla je Romina Ružić iz službe za odnose s javnošću Zaklade.

Osim na natječaj, Ružić je pozvala udruge i predstavnike organizacija civilnog društva da sudjeluju u aktivnostima u sklopu Dana otvorenih vrata udruga koji će se održati od 12. do 15. lipnja, a koje diljem zemlje organizira Ured za udruge Vlade RH. Zaklada će tako 13. lipnja, rekla je Ružić, u jutarnjim satima od 10 do 11 sati u Gradskoj knjižnici predstaviti natječaj "Razvoj društva", a od 11.30 do 14 sati održat će se okrugli stol "Uloga Zaklade u razvoju civilnog društva Istarske županije" čiji će se zaključci uvrstiti u strateški plan Zaklade za 2014. - 2017. Tijekom 13. i 14. lipnja u prostorijama Zaklade (Riva 8) održat će se Dani otvorenih vrata Zaklade. Svi zainteresirani svoj dolazak mogu potvrditi na [email protected]. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter