Raspisan natjecaj za dogradnju Zvjezdica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvog dana prosinca raspisan je natjecaj za rekonstrukciju i dogradnju djecjeg vrtica Zvjezdice u Šijani. Narucitelj je predškolska ustanova Djecji vrtici Pula, a krajnji rok za dostavu ponuda je 20. prosinca do 10 sati.

Ponuditelj mora dokazati pravnu i poslovnu sposobnost, nekažnjavanost, financijsku i gospodarsku sposobnost te tehnicku i strucnu. Kriterij za odabir bit ce niža cijena ponude.

Objavom natjecaja završen je pretposljednji korak do rekonstrukcije i dogradnje vrtica, a vrijednost radova procijenjena je na 17 milijuna kuna. Upravo je na toliki iznos ravnateljica Djecjih vrtica Mariza Kovacevic koncem studenog potpisala ugovor o kreditu sa Zagrebackom bankom.

Kredit ce se otplacivati iz gradskog proracuna, a morat ce biti iskorišten od sredine ožujka do kraja rujna 2012. Odluka o zaduživanju za 17 milijuna kuna donesena je 11. listopada na sjednici Gradskog vijeca.

Rekonstrukcija i dogradnja vrtica nužna je, kako su pojasnili gradski oci, jer postojeci objekt ne zadovoljava državne pedagoške standarde, vec samo minimalne higijenske uvjete.

Ondje je trenutno smještena po jedna jaslicka i vrticka skupina, ukupno 39 djece. Nakon nadogradnje i rekonstrukcije kapacitet Zvjezdica povecat ce se na pet grupa, odnosno ukupno 120 djece.

Radovi ce poceti odmah nakon odabira najpovoljnijeg ponudaca. Projektom je predvideno da novi vrtic raspolaže s pet soba za dnevni boravak djece, s pripadajucim garderobama i sanitarijama, zajednickim višenamjenskim prostorom, distribucijskom kuhinjom, blagovaonicom, prostorom za odgojno-obrazovne, zdravstvene i ostale radnike, prostorima za uredsko poslovanje, spremištem i plinskom kotlovnicom, a ukupna neto korisna površina bit ce nešto manja od 800 kvadrata, plus natkrivena terasa i ulaz, površine 68 kvadrata.

Znacajni dio radova otpada na izgradnju cjelokupne nove infrastrukture za vrtic (voda, kanalizacija i plin) te na potpuno uredenje okoliša, što ukljucuje zelene površine i izgradnju djecjeg igrališta.


Podijeli: Facebook Twiter