Raspisan natječaj za dogradnju vrtića na Valbruni

Dječji vrtić Neven trenutno pohađa 560 mališana (N. LAZAREVIĆ/ilustracija)
Dječji vrtić Neven trenutno pohađa 560 mališana (N. LAZAREVIĆ/ilustracija)

Grad Rovinj je raspisao natječaj za dogradnju područnog vrtića na Valbruni. Po projektu pazinskog studija A.G.I. stječe se dojam da će se ustvari graditi novi vrtić. Zajedno s postojećim objektom, izgrađenim 1985., imat će gotovo 1.300 kvadrata, od čega se na novi dio odnosi 963 kvadrata. U novom dijelu bit će prostora za smještaj četiri odjeljenja te dvorana sa 105 kvadrata.

- U novi dio vrtića smjestit ćemo tri grupe za jasličku i jednu za mlađu djecu. Nadogradnjom vrtića na Valbruni steći će se uvjeti za prihvat sve djece koja su predbilježena za jaslice pa ćemo s 54 nova mjesta moći zadovoljiti sve potrebe, jer su roditelji iz novih dijelova grada zbog nedostatka prostora u ovom područnom odjeljenju morali u udaljenu Fonteru.

Važno je napomenuti da će nadograđeni dio vrtića raditi po novom pedagoškom standardu pa će jasličke grupe imati po 12, a vrtićka od 18 do 20 djece, kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Neven Sandra Orbanić.

Dogradnja vrtića na Valbruni planira se već četiri godine. Za tu investiciju u rovinjsko predškolstvo stalno je nedostajalo sredstava. Da nije došlo do smanjenja proračuna zbog preraspodjele poreza na dobit u državni proračun, recesije, krize u gradnji stanova i prodaji nekretnina, Grada Rovinj bi tu investiciju, koja je procijenjena na 6,7 milijuna kuna, s lakoćom financirao. (A. POKRAJAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter