Raspisan javni natječaj za direktora Istarskog vodovoda

Akumulacija Butoniga jedan je od četiri izvora vode (D. MEMEDOVIĆ)
Akumulacija Butoniga jedan je od četiri izvora vode (D. MEMEDOVIĆ)

Nadzorni odbor Istarskog vodovoda Buzet raspisao je javni natječaj za radno mjesto direktora Istarskog vodovoda. Natječajnom dokumentacijom propisana je visoka stručna sprema, a zahtijevano zvanje, odnosno struka je tehničko, pravno ili ekonomsko usmjerenje. Među ostalim zahtjevima su i znanje engleskog i talijanskog jezika, pet godina radnog iskustva u struci, od čega dvije na rukovodećim funkcijama.

Prijave na natječaj dostavljaju se zaključno do 27. studenog, a odluku o izboru donosi Skupština društva.

Direktorica Vodovoda trenutno je Laura Šuperina, kojoj upravo istječe četverogodišnji mandat, prvi kojeg je provela na čelu ove vodoopskrbne firme gdje je početkom 2012. godine naslijedila dotadašnjeg direktora Borisa Sirotića, nakon njegova odlaska u mirovinu. Diplomirana pravnica iz Lupoglava tridesetak je godina zaposlena u Istarskom vodovodu, prvo na mjestu pravne referentice, a potom rukovoditeljice Odjela za opće, pravne i kadrovske poslove.

Na pitanje hoće li se ponovo prijaviti na natječaj za radno mjesto direktora Šuperina je rekla da je započela s nekoliko novih projekata koje bi voljela nastaviti u idućem mandatu, ali da konačnu odluku još nije donijela.

Odmah na početku direktorskog mandata pregrmjela je sušno ljeto 2012. godine, kada je zbog mjera redukcije vode u turističkoj sezoni bila u središtu zanimanja javnosti, a sada je ponovo izbila u prvi plan zbog prozivki da je svoju kćer veterinarsku tehničarku zaposlila kao kemijsku tehničarku u laboratoriju Istarskog vodovoda. Spočitava joj se i velika plaća od oko 22.000 kuna mjesečno, čemu valja pribrojiti još oko dvije tisuće kuna mjesečno za članstvo u Nadzornom odboru Istarskog vodoopskrbnog sustava.

Na pitanje kako komentira ove prozivke Šuperina je rekla da je simptomatično da su se one počele javljati neposredno prije parlamentarnih izbora s obzirom na to da je poznato da je članica IDS-a kao i da su se nastavile uoči raspisivanja natječaja za izbor direktora u Istarskom vodovodu.

- Moja kći zaposlena je u mandatu bivšeg direktora sukladno uvjetima iz općih akata na koji postupak nikad nije bilo nikakve žalbe. Svoju plaću ne želim komentirati jer o njoj odlučuju drugi organi u društvu, rekla je Šuperina. Naglasila je također da se u svom dosadašnjem radu uvijek pridržavala svih općih akata Istarskog vodovoda kao i svih zakonskih odredbi. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter