Raspisali natječaj za 2 vatrogasca - stiglo 66 molbi!

Na natječaj stiglo 66 molbi (M. MIJOŠEK)
Na natječaj stiglo 66 molbi (M. MIJOŠEK)

Čak 66 molbi pristiglo je na natječaj za zapošljavanje dvoje operativaca u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Labin (JVP), potvrdio nam je njen zapovjednik Darko Vitasović. Radna mjesta vatrogasac i vatrogasac-vozač otvorila su se zbog umirovljenja djelatnika potkraj prošle godine, a broj aspiranata na posao na neodređeno vrijeme praktična je potvrda crne brojke s gradske ispostave Zavoda za zapošljavanje.

Na birou koji pokriva Labinštinu, područje s oko 23 tisuće stanovnika, krajem siječnja evidentirano je 1.536 nezaposlenih, njih 153 više nego mjesec dana ranije. To je rekordno puno za siječanj u posljednjih 11 godina.

- Broj molbi jest velik, no nije i neuobičajen za naše natječaje. Slična situacija je već nekoliko godina. Obično je puno mladih interesenata iz čak pet dobrovoljnih vatrogasnih društava na Labinštini, ali i sezonaca koji nam već dugo ljeti uskaču pomagati u ovom plemenitom poslu.

Riječ je o ljudima koji poznaju vatrogastvo i žele u profesionalce. To je nekakav prirodni put, kaže Vitasović i napominje da će odabrani kandidati biti poznati za najmanje mjesec dana, koliko treba da se ispoštuje procedura u zapošljavanju.

Nije nam znao reći ima li među prijavljenima i žena, budući da omotnice s molbama još nisu otvorene; ranije su se, veli, javljale i pripadnice nježnijeg posla, ali bi JVP za njihov prijem najprije trebao osigurati uvjete u svome sjedištu, posebno urediti garderobu i toalet. (I. RADIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter