Raskrčena Vallelunga postaje omiljeno šetalište Puljana 


Pulski moto susret, Croatia Bike Week, u organizaciji moto kluba Twin Horn MC, prošlog tjedna pohodilo je čak 15 tisuća motorista iz cijele Europe ali i šire. Osim brojnih posjetitelja koji su pristigli iz svih krajeva Hrvatske, zatim Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Njemačke, Švicarske, Austrije, Francuske, Slovačke, Belgije, Engleske, Škotske.. do Pule su došli i posjetitelji iz Moskve pa čak i s Novog Zelanda.

Promocija grada

Broj posjetitelja je zbog najave lošeg vremena, izuzetno jake kiše koja se u petak i subotu doslovno sručila na Pulu, nešto manji nego prošle godine, no pulski Croatia Bike Week usprkos tomu postao je omiljeno sastajalište ljubitelja motora koji si često i po datumu održavanja ovog susreta organiziraju i godišnje odmore.

Sve to je odlična turistička promocija grada Pule, jer se ovaj moto susret s pravom može nazvati tradicionalan - održava se već pune 23 godine.

- Croatia Bike Week već godinama podržavaju i Grad Pula te Turistička Zajednica Grada Pule, te smo zadovoljni suradnjom grada i naše udruge. Grad Pula nam je omogućio korištenje lokacije na Vallelungi te su nam dali logističku potporu pri uređenju i čišćenju same lokacije. Taj prostor nije uređivan otkad je vojska otišla, gotovo dva desetljeća, te je sve bilo zaraslo u korov i puno smeća. Prvi put smo došli na lokaciju početkom kolovoza, te smo odmah krenuli sa čišćenjem smeća i korova i gotovo svakodnevno smo radili na čišćenju Vallelunge, kaže predsjednik Twin Horn MC-ja Edi Ljubić.

U konačnici je, ističe, odvezeno 15-ak kamiona te desetak baja smeća i raznog korova.

Čistili i susjedi

- Sveukupno smo očistili 35.000 četvornih metara, a uz članove kluba pomogli su brojni pojedinci i tvrtke koje već godinama podržavaju rad Twin Horn MC-ja te su svi oni 
zaslužni za još jedno uspješno izdanje Croatia Bike Weeka. Posebno nas je iznenadilo kad su se u čišćenje uključili i neki susjedi kojima je bilo drago da se lokacija uređuje, a neki od susjeda su nam izuzetno pomogli i time što su nam ustupili svoje parcele za parkiranje vozila za vrijeme održavanja susreta, i na tome smo jako zahvalni. Nažalost, zbog kiše, mnogi posjetitelji su u zadnji čas otkazali svoj dolazak, no usprkos svemu jako smo zadovoljni kako je sve prošlo i trudit ćemo se da svako sljedeće izdanje Croatia Bike Weeka bude sve bolje, 
kaže Ljubić.

Lokacija na Vallelungi na kojoj se održao Croatia Bike Week kroz nekoliko dana biti će u potpunosti očišćena, a nakon što je prošao Croatia Bike Week, mnogi šetači, među kojima su brojni oni sa svojim psima, počeli su često dolazili na svježe raskrčenu i očišćenu Vallelungu.

- Jako smo zadovoljni lokacijom na kojoj je ove godine održan Croatia Bike Week, te se nadamo da će nam Grad Pula i sljedeće godine omogućiti korištenje iste lokacije. Naime, brojni posjetitelji su nam rekli da im se jako sviđa nova lokacija moto susreta, a mnogi su 
pohvalno komentirali i jedinstven pogled na pulsku luku i "Svjetleće divove", kaže Edi Ljubić. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter