Raskošan dijalog klavira i violine


Uspješnim koncertiranjem pijanistice Danijele Horvat i violiniste Milana Grbića priveden je kraju festival komorne glazbe Pulski glazbenici Puli u petak navečer u crkvi sv. Franje.

Ovi glazbenici, osim što zajedno koncertiraju, uspješno djeluju i kao glazbeni pedagozi u glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova.

Za ovu su koncertnu večer izabrali "Tri stara bečka plesa" F. Kreislera. Kroz tri stavka – Ljubavna radost, Ljubavna tuga i Lijepi ružmarin pokazali su svoje tehničko i interpretativno umijeće te nadahnuti i vrlo uigrani nastup.

Zahtjevna je bila i Brahmsova "Sonata za violinu i klavir u d-molu", sa stavcima Allegro, Adagio, Un poco presto e con sentimento i Presto agitato. Ostvaren je tako vrlo skladan, raskošan i osebujan dijalog violine i glasovira, gdje su oba instrumenta bila ravnopravna.

Nakon toga uslijedila je Sarasateova "Romanza Andaluza" te potom strastveni i vrlo nadahnuti De Falleov "Španjolski ples br.1".

Odabran je zahtjevan, ali i stilski raznolik repertoar, tako da je došla do izražaja pripremljenost ovih glazbenika, kao i moć instrumenata i njihova snaga.

Horvat i Grbić uspješni su glazbenici, koji marljivo koncertiraju kako samostalno, tako i u komornim sastavima, a njihovi učenici osvajaju nagrade i priznanja za svoje nastupe. (V. B.)

 


Podijeli: Facebook Twiter