Raskopan dio tek asfaltirane pulske rive

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Svega deset dana od postavljanja nosivog asfaltnog sloja na rivi, na dijelu od semafora do Trga sv. Tome, nasuprot Dobrilinom parku, asfalt je raskopan. Ogromna rupa otvorena je uz jedan kolektorski šaht, kako saznajemo, zbog iskrivljenja brtve na jednom spoju u obodnoj dužini od 15 centimetara.

"Zbog toga bi kasnije moglo doći do prodiranje mora u kolektor, a time i opterećenja sustava te povećanje troškova energije koja se troši za transport otpadne vode do uređaja za pročišćavanje", pojašnjavaju iz Herculanee. "Sve dionice koje se grade proći će dodatnu video-kontrolu i izgrađeni objekti će se preuzeti ukoliko zadovolje tu provjeru. Snimanje novoizgrađenih kolektora na rivi i u Flaciusovoj ulici bit će nastavljeno i narednih dana da bi se dobila potpuna slika stanja te će se u suradnji s izvođačima i nadzornim inženjerom eventualni nedostaci ukloniti prije puštanja u funkciju kompletne dionice", navodi Herculanea.

Izvođači i Herculanea tvrde da to neće usporiti završetak kompletnih radova na rivi te da je riječ o raskopavanju nosivog asfaltnog sloja na koji će se položiti završni sloj asfalta po kojem će se prometovati. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter