Raskol u IDS-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Komentirajuci odluku pulskog gradonacelnika Borisa Miletica da se testira na drogu te rezultate predoci javnosti, predsjednik IDS-a Ivan Jakovcic danas je u izjavi za Glas Istre naglasio: "Zahvaljujem se Borisu na ozbiljnosti u šticenju ugleda naše stranke. Svojim cinom pokazao je koliko mu je stalo do IDS-a i Istre.

"Na pitanje kako komentira izjave Damira Kajina da bi se i sam trebao testirati na narkotike, Jakovcic odgovara: "Žao mi je što gospodin Kajin, cesto i u društvu Bruna Langera, i dalje inzistira na tome da se ja testiram na droge. To doživljavam kao vrst ucjene na koju nikada necu pristati."

"Dovoljno sam toga u protekle 22 godine nacinio za Istru, a ne bježim od toga da sam cinio i greške", objašnjava Jakovcic i nastavlja: "Nikada necu prihvatiti omalovažavanje i podcjenjivanje mog politickog puta. Vjerujem da je velikoj vecini gradana Istre, posebno clanovima i simpatizerima IDS-a, cudno Damirovo stajanje uz Langera. To šteti ugledu IDS-a i Istre. Ali vrijeme je da objavim javnosti da se Damir Kajin i ja ne razumijemo, ne zbog toga što je uzeo privilegiranu saborsku penziju, nego zbog toga što je umislio da ce postati predsjednik Republike Hrvatske i da ce biti na mjestu Josipovica".

"Od tih dana, od izborne kampanje za predsjednika Republike, kada je sve nas uvjeravao da ce postati predsjednik, shvatio sam da ne mogu više odgovorno i ozbiljno racunati na njegove izjave i politicke poteze", objašnjava Jakovcic. "Zato me i ne cudi nacin na koji u posljednje vrijeme komunicira. To postaje neozbiljno i neodgovorno", porucuje šef IDS-a.

Jakovcic prepoznaje i ambiciju Kajina "da postane predsjednik stranke, iako ga ne podržavaju ni u njegovom Buzetu".

- Ja o tome ne mogu šutjeti. Od mene ni HDZ nije tražio da se testiram, to traži Langer i sada Kajin to ponavlja, ali ja ne mogu pristati na ucjene iz vlastite stranke, veli Jakovcic.

Na pitanje hoce li doci do raskola u IDS-u, Jakovcic odgovara nijecno: "Nema šanse da dode do raskola. Pozivam sve na razum i odgovornost. IDS-u ne treba ovakav nacin komunikacije i mislim da imamo dovoljno hrabrosti da si pogledamo u oci." (D. GRAKALIC)


Podijeli: Facebook Twiter