Raskol: Ladonja (ne) daje podršku Kajinu

Izjavama o Ladonji Kajin obmanjuje javnost, tvrdi glavni tajnik Ladonje Ivo Uccio Miletić (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Izjavama o Ladonji Kajin obmanjuje javnost, tvrdi glavni tajnik Ladonje Ivo Uccio Miletić (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Nakon što je Damir Kajin obznanio da mu Ladonja daje podršku kao kandidatu za istarskog župana, danas se Ladonja oglasila priopćenjem u kojem se ističe da su izjave Mauricija Licula i Bruna Nefata odraz isključivo njihovog osobnog stava, a ne Ladonje.

"Gospodina Damira Kajina pozivamo da prestane obmanjivati javnost izjavama o Ladonji, koju je do jučer obilato blatio neistinama", navodi se u ladonjinom priopćenju koje potpisuje glavni tajnik Ivo Uccio Miletić, kojeg pak, unatoč brojnim pokušajima, nismo uspjeli kontaktirati da nam pojasni je li stranka uopće odlučivala o podršci nekome od kandidata u drugom krugu izbora za župana.

Ladonjin kandidat za župana Nefat iznenađen je priopćenjem iz svoje stranke. Kaže da je to stav Ladonjinog tajnika. Koliko zna, o eventualnoj (ne)podršci nekome od kandidata u drugom krugu, bilo za župana ili gradonačelnika Pule, nije se raspravljalo na tijelima te stranke, ali su, tvrdi, on i Licul obavijestili Miletića što će reći na zajedničkoj presici s Kajinom i Grbinom.

- Miletić je znao što ćemo kazati i načelno se s time složio. Nisam očekivao ovakvo priopćenje iz Ladonje. To je za mene negativno iznenađenje. Vjerojatno se našao netko u stranci kome nije bilo po volji što dajemo podršku Kajinu, ali na to je trebalo prije reagirati, kazao je Nefat.

Izjavu smo pokušali dobiti i od Licula, no ni on se, poput Miletića, nije javljao na mobitel. (B- ŽIŽOVIĆ, S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter