Raški vrtić nesiguran za djecu?

(arhiva)
(arhiva)

Sigurnost djece u raškom vrtiću ugrožena je zbog dotrajalosti zgrade i opreme te nedovoljnog broja djelatnika, kritizirali su Ramo Mujanović i Aleks Bedrina, vijećnici iz redova IDS-a, izviješće o radu Dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" Labin u prošloj pedagoškoj godini. "Trava se ne kosi, djeca se ozljeđuju, nema domara, a dvije tete na 28. djece je malo, smatra Mujanović.

Irene Smoković, ravnateljica vrtića, odgovorila je da prvi put čuje za te probleme.

- Upisujemo više djece od kapaciteta vrtića, pa i djecu s posebnim potrebama, ali broj odgajateljica je u skladu s važećim pedagoškim standardima. O zapošljavanju novih djelatnika odlučuju osnivači vrtića, a to su Grad i okolne općine. Sva oprema koju nabavljamo je atestirana, odgovorila je ona.

Rasprava je zaključena konsenzusom da će prvi korak u rješavanju problema biti razgovor s roditeljima.

Jednoglasno je prihvaćena Strategija razvoja turizma Općine Raša, koju je prezentirala jedna od izrađivačica Ines Milohnić s opatijskog Fakulteta za menadžment i turizam. Strategija će se temeljiti na jedinstvenom rudarskom i arhitekturnom nasljeđu Raše.

Godišnja nagrada Općine Raša dodijeljena je Osnovnoj školi Ivana Batelića, a priznanja ovdašnjem ogranku Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre, Vodovodu Labin, labinskom pogonu Elektroistre, Elektri Labin, Istarskoj tvornici vapna Most Raša i rukometašu Luki Stepenčiću. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter